Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’de organ nakli olan Yeşim Çetir hayata tutunamadı

ABD’de Organ nakli olan

ABD’de Organ nakli olan Yeşim Çetir tedavi gördüğü Philadelphia Şehrinde Temple Üniversite Hastanesinde yaşamını yitirdi 25 Mayıs 2016 tarihinde Pennsylvania eyaletinin Philadelphia şehrinde Temple Üniversite Hastanesinde 3 organ naklini birden olan 27 yaşındaki Yeşim Çetir, hayata tutunamadı.

Baba Hayrullah Çetir yaptığı açıklamada kızım Yeşim Çetir’in son olarak soluk borusunda ciddi şekilde kanama oluşmasından sonra, kanamanın akciğere giderek nefes alması zorlaşacağı ve ciddi problem oluşturacağı endişesiyle acil olarak 10 doktor eşliğinde ameliyata alınmasının ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıklandı. ABD’de Uzun zamandan beri Pennsylvania eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde Temple Üniversite Hastanesinde tedavi gören Ordu- Fatsa’lı (27) Yeşim Çetir, 25 Mayıs’ta 17 saat süren başarılı organ nakli ameliyatı geçirmişti.

25 Mayıs 2016 tarihinde yapılan soluk borusu, akciğer ve yemek borusu üç nakili birden olmuş, ameliyat sonrasında yemek borusu doku uyuşmazlığı nedeniyle yapılan ikinci bir ameliyat ile geri alınmıştı. Ağır bir ameliyat geçiren ve organ nakili olan Yeşim Çetir’in yemek borusu doku uyuşmazlığı nedeniyle tekrardan geri alınmıştı. Ağır bir ameliyat geçiren ve organ nakili olan Yeşim Çetir’in yemek borusu doku uyuşmazlığı nedeniyle tekrardan geri alınmıştı. Yeşim Çetir’in cenazesi ABD’deki işlemlerinin ardından memleketi Ordu’ya gönderileceği belirtildi.

Hasan Çelik/ABD