Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmar planı oldu bittiye getirilmemeli

MHP Giresun Belediye Meclis Üyesi Güray Kubilay Yaman, “Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin özellikle şehrin güney bölgesinde kapsamlı yeni bir imar düzenlemesi planlama çalışmalarını bir an önce başlatacağız söylemleri akıllarda soru işareti bırakmıştır” dedi.

MHP Giresun Belediye Meclis

MHP Giresun Belediye Meclis Üyesi Güray Kubilay Yaman, yeni Belediye Başkanı Fuat Köse’nin basına yansıyan açıklamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaman, “Görevine yeni seçilen Belediye Başkanımız Fuat Köse ilk açıklaması biz Belediye Meclis üyelerini ve Giresun kamuoyunu biraz şaşırtmıştır. Daha koltuğa ısınmadan hatta tebrik ziyaretleri bile bitmemişken kendi seçim vaatleri arasında olmayan bir çalışmaya başlanacağını açıkladı” dedi.

“KAPSAMLI İMAR DÜZENLEMESİ!”

Belediye Meclis Üyesi Yaman açıklamasında, “Hiç kimsenin haberi olmadan planlanması başlanan bu düzenlemeyi, bizler de Giresunlu vatandaşlarımız gibi Ulusal TV kanallarından ve basından öğreniyoruz. Sayın Başkana sormamız gerekir; bu kapsamlı imar düzenlemesini bu kadar acil kılan şey nedir? Bu açıklamanız birilerine mesaj mıdır?  Seçimden önce vadettiğiniz projeleriniz arasında kapsamlı bir imar değişikliği planı yer almazken, bugün kimler ve ne için böyle bir değişikliğe gerek gördünüz? Bu soruları sormak hem Belediye Meclis üyesi hem de bir Giresunlu olarak en doğal hakkımız ve sorumluluğumuzdur.

“OLDU BİTTİYE GETİRİLMEMELİ”

Giresun’umuzun sorunlarından birisi de; yeni imar düzenlemesidir. Fakat bu gibi benzeri düzenlemeler oldu bittiye getirilmemelidir. Bu imar düzenlemesinden doğacak rantın ve şehrin gelişiminin her kesimin refahını artırması ve herkese adil yayılmalıdır ki aksi takdirde vebal altında kalınır. Bu yüzden teknik insanlarla beraber komisyonlarda çalışılmalı, kesin kurallar konulmalı, ilgili STK’lardan görüş alınmalı ve daha sonra nihai hali kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Sağımızda Trabzon, solumuzda Ordu Büyükşehir gelişmeye devam ederken, gelin seçimlerden önce Giresun halkına söz verdiğiniz 15 acil projelere sırayla sırt sırta verip başlayalım. Bu konuda destek olmak görevimizdir. Hepimiz Giresunluyuz hep beraber Giresun’u daha gelişmiş bir şehir olması için ter dökelim” ifadelerine yer verdi.