Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Giresun Valisi Mehmet Fatih

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, “Giresun Turizm Gündemi ve Kurumların Destekleri” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Giresun İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliğinde, Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ilgili Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, turizm alanında yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak, ilimizin kalkınması açısından yapılan yatırımların değerini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından yetkililer tarafından kurumların çeşitli alanlardaki faaliyetleri hakkında detaylı sunumlar yapıldı.

Sunumlarda ilk olarak “Doğu Karadeniz Turizm Vizyonu” başta olmak üzere bölge turizmin dünü, bugünü ve yarını ile potansiyel iş birliği alanları aktarıldı.

Ardından, DOKA teknik destek programları başlığı altında “Katma Değerli Üretim, Mavi Ekonomi ve Sürdürülebilir Turizm” konularında detaylı bilgi verildi.

Sunumların akabinde gündem maddelerine geçilerek DOKA ve DOKAP desteğiyle, turizm alanlarının imar sorunlarına çözüm arayışları değerlendirildi.

DOKA, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve turizm sektörü temsilcilerinin iş birliğiyle 2024 yılında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler masaya yatırıldı.

Giresun’un tanıtımı için yapılacak etkinlikler ve önemli organizasyonlara katılım planları değerlendirildi. Hem yerel hem de ulusal çapta yapılacak tanıtım faaliyetlerine odaklanıldı.

İl Turizm Gelişim Planı ve bu plan kapsamında devam eden veya planlanan önemli projeler görüşüldü.

Toplantıda, ilin karşılaştığı ihtiyaçlar ve sorunlar da detaylı bir şekilde ele alındı. Bu sorunların çözümü için atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalar belirlendi.

Yapılan sunum ve alınan kararların ardından katılımcıların soruları, katkıları, görüş ve önerileri dinlenerek toplantı sona erdi.

Vali Serdengeçti, toplantı sonrası sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda “DOKA koordinatörlüğünde Turizm Değerlendirme Toplantımızı gerçekleştirdik. Gündem maddelerini değerlendirerek SWOT analizimizi gözden geçirdik; devam eden projeleri, yapılacak çalışmaları, potansiyel iş birliği alanlarını, mavi ekonomi ve katma değerli üretim programlarını ele aldık.” ifadelerini kullandı.