Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minikler İlk Oruç Deneyimini “Tekne Orucu” Etkinliğiyle Yaşadılar

Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı Mescid-i Aksa Kur’an Kursu, 4-6 yaş grubundaki öğrenciler için özel bir etkinlik düzenleyerek Ramazan ayının manevi atmosferini hissettirdi.

Espiye İlçe Müftülüğüne bağlı

“Tekne Orucu” adı verilen etkinlikte minik öğrenciler, ilk kez oruç tutmanın heyecanını yaşadılar.

Öğlen saatlerinde eğitim gören minik öğrenciler, öğle vaktiyle birlikte ilk oruç deneyimlerine başladılar. Hazırlanan özel ikramlar eşliğinde iftarlarını açan çocuklar, bu anlamlı deneyimi birlikte paylaşmanın sevincini yaşadılar.

Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, çocukların bu deneyimle manevi bir bağ kurmalarının önemine değinerek, “Her çocuk, oruç tutan anne ve babasına özenir. Çocuklar kendilerini de sahura kaldırılmasını isteyerek oruç tutmak ister. Çocuklarımızın oruçlarını severek tutmaları büyük önem arz ediyor. Bizler de öğrencilerimizin, oruç tutmanın sevincine ve mutluluklarına ortak olmak, bu güzel ibadete alıştırmak için öğrencilerimize iftar etkinliği gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan minik öğrencileri tebrik eden Müftü Gülbe, aynı zamanda etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Kur’an kursu öğreticilerine de teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerin çocukların manevi gelişimine olumlu katkılar sağladığı ve onları toplumsal değerlere daha da yakınlaştırdığı belirtiliyor.