Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TMO ne kadar fındık sattı açıklanmalı

GTB Başkanı Bölük; “TMO’nun

GTB Başkanı Bölük; “TMO’nun ne kadar fındık sattığı sır gibi saklanmaktadır. Piyasanın beklentisi olan bilgilerin açıklık ve şeffaflık ilkeleri ile sektörün olumlu şekillenebilmesi adına ortaya konulmasının olumlu olacağını müşahede ediyoruz.”

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, “Bu sezon fındık alım politikasıyla TMO, üreticinin de tacirin de beğenisini kazanmıştır. Zamanında açıklanan fiyatlar piyasanın doğru yönlenmesini sağlamış ve yükselen bir trendde de hem ihracat hem de iç piyasalar birçok olumsuzluktan etkilenmeyerek, fındık ticareti doğru ve istikrarlı şekillenmiştir. Ancak, TMO’nun 31 Aralık 2019 tarihinde mubayaa dönemini kapatıp alımlarını sonlandırmasına müteakip TMO’nun ne kadar fındık mubayaa ettiği sır gibi saklanmaktadır. Bunun yanında 20 bin ton levant kalite,1000 ton Giresun kalite fındık satışı için 2 Mart itibariyle talep toplayan TMO’nun ne kadar fındık sattığı da sır gibi saklanmaktadır” dedi.

KAMUOYUNA AÇIKLANMALI

Bölük, “Oysa fındıkla ilgili herkes bilir ki fındık piyasaları belirsizlikten olumsuz etkilenir. Fiyatlar ve alıcılar üzerinde baskı oluşturur. Ekonominin en bilinen kuralıdır. Belirsizlikler hep olumsuzluk oluşturur. Kamuoyunun bu bilgilere sahip olmak hakkıdır. Üreticiler, sanayiciler, ihracatçıların serbest piyasa koşullarında rekabet oluşturabilmeleri için bu tür bilgilerin gizlenmemesi gerekir diye düşünüyoruz. Öyle ki haftalık ihracat rakamları, borsalardan aylar itibariyle işlem gören kabuklu fındık miktarları ve bunların tahmini rekolte mukayeselerini gösterir tüm istatistikler sektörle ve tüm kamuoyu ile paylaşılmakta şeffaf bir fındık ticaretinin şekillenmesi adına çaba oluşturulmaktadır. Bu çerçevede piyasanın beklentisi olan bilgilerin açıklık ve şeffaflık ilkeleri ile sektörün olumlu şekillenebilmesi adına ortaya konulmasının olumlu olacağını müşahede ediyoruz” dedi.