Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu Barajı için bilgilendirme toplantısı

Orman ve Su İşleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 22’nci Bölge Müdürlüğü’nce Tirebolu’da Harşıt Çayı üzerine inşa edilmesi planlanan “Tirebolu Barajı ve Hidroelektrik Santralı” için, ilçedeki İletişim Fakültesi Salonunda “Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

DSİ 22’nci Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle MGS Mühendilik Firması temsilcilerinin katıldığı bu toplantıya, Giresun Çevre ve Şehircilik İl Şube Müdürü Abdullah Ayvaz başkanlık yaptı. Baraj yapılması planlanan yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, inşa edilecek barajla ilgili detaylı bir sunum gerçekleşirken; katılımcıların da görüşleri alındı.

İlgili toplantıda söz alan yetkililer, Tirebolu Harşıt Çayı üzerinde Arslancık Köyü ile Halaçlı Köyü arasında kalan Takırlı mevkiine kurulacak barajla bilgiler aktardılar. DSİ 22’nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan planlamaya göre; barajın maksimum işletme seviyesinin 46 metre, minimum işletme seviyesinin 30 metre olacağı ve göl alanının da 5,8 kilometrekareyi bulacağı kaydedilirken; barajın yaklaşık 42 megavat gücünde olacağı ve yılda 124 milyon 520 bin kilovatsaat enerji üreteceği ifade edildi. Harşıt Çayı üzerinde Karadeniz’e dökülmeden önceki son HES olacak Tirebolu Barajı ile ilgili tüm detayların görüşüldüğü Bilgilendirme Toplantısında, ÇED raporu için yapılacak prosedürler tek tek açıklandı ve söz konusu raporun hazırlanmasına ilişkin bilgiler aktarılırken; görüşlerini bildiren yöre sakinleri, barajın gölet yerine dolgu olarak yapılmasını daha uygun bulduklarını ifade ederek, bu konuda oylama yapılmasını istediler. Burada yapılacak oylama işleminin bir işe yaramayacağına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik İl Şube Müdürü Ayvaz, ÇED raporuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasından sonra ilgili kurumlar tarafından hazırlanacak proje taslağının bakanlığa sunulacağını ve tüm hazırlıkların bitmesinden sonra da projenin 2018 yılı Yatırım Programına alınması için bakanlığa teklif edileceğini söyledi. Barajla ilgili ÇED raporundan olumlu sonuç alındığı takdirde, yörede su altında kalacak arazilerin kamulaştırma işlemine geçilecek ve toplam maliyeti 260 milyon 849 bin 365 lira olarak hesaplanan barajın inşa edilme safhasına başlanacak olup, tesis başlandıktan sonra 3 yıl içinde bitirilecek. Bu arada, barajın inşa işlemleri sırasında çoğunluğu yöreden olmak üzere toplam 250 kişi istihdam edilecek.