Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müjde verdi, aynı gün ilk icraat gerçekleşti

Bu haberin fotoğrafı yok

Ortaöğretim Genel Müdürü iken görevinden istifa eden ve AK Parti’den Giresun Milletvekili aday adayı olan ve 16 Şubat 2015 tarihinde yaptığı basın açıklaması ile aday adaylığını kamuoyu ile paylaşan Ercan TÜRK, basın toplantısında Giresun’a bir müjde verdi.
Giresun’a “Sosyal Bilimler Lisesi” açılacak. Ercan Türk’ün müjdesi aynı gün yerine geldi. 16 Şubat 2015 tarihi itibariyle Giresun’a “Sosyal Bilimler Lisesi” açıldı.

Sosyal bilimler liseleri, edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek; edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yükseköğretime hazırlamak; öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlamak; öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlamak; Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirmek; toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunmak ve öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak amacıyla ilk olarak 2003-2004 eğitim öğretim yılında İstanbul’da açılmıştır.