Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hibe destekleri sürüyor

Giresun İl Tarım ve

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, maviyemiş ve salep üretiminin geliştirilmesine yönelik hibe desteği verileceğini duyurdu.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Giresun’da Maviyemiş Üretiminin Arttırılması Projesi” kapsamında 30 dekar alanda Maviyemiş bahçesi tesis edilecektir. Proje kapsamında kurulacak bahçelerde Bakanlığımız tarafından Maviyemiş fidanlarına %75 hibe desteği verilecektir. Ayrıca İl/İlçe Müdürlüklerimiz teknik personelleri tarafından teknik destek sağlanacaktır. Bu Projemizin arazi seçiminde en az 1 dekar olmak üzere; Boş bırakılan, atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan araziler, İşlemeli tarıma uygun olmayan ve %6 dan fazla eğime sahip araziler, ekonomik ömrünü tamamlamış fındık bahçeleri arasından seçilecektir.

Ayrıca “Giresun İlinde Salep Üretiminin Geliştirme Projesi” kapsamında kurulacak alanlarda da Bakanlığımız tarafından Salep yumrusuna %70 hibe desteği verilecektir. Uygulama konusunda İl/İlçe Müdürlüklerimiz teknik personelleri tarafından teknik destek sağlanacaktır. Bu projemizin arazi seçiminde 100 metrekare ile sınırlı olmak üzere; Boş bırakılan, atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan araziler, İşlemeli tarıma uygun olmayan araziler arasından seçilecektir. Ayrıca başvuru değerlendirmeleri yapılırken, genç (40 yaş altı) ve kadın çiftçilerin desteklenmesine öncelik verilecektir.

Projelerimize tüm çiftçilerimiz davetli olup başvurular 22 Nisan 2022 tarihine kadar yapılması gerekmekte olup destekleme alanımız 2022 yılı için; Maviyemiş Projesi için 30 dekar/kişi, Salep Projemiz için 20 kişi ile sınırlıdır. Başvurularınız İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize şahsen yapılması gerekmektedir” denildi.