Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DERYA GÜLÜ YENİDEN SAHNEDE

Bu haberin fotoğrafı yok

İlk oyun yeniden sahneleniyor. 26 yıl önce Halil Domaç, Ufuk Kekül, Fethiye Uzuner oynamışlardı. Şimdi Kenan Yıldırım, Özgür Aydın ve Duygu Aydın oynayacaklar.

Necati Cumali’nin eseri olan “Derya Gülü” nün yönetmenliğini Giresun Belediye Şehir Tiyatrolarının genel sanat yönetmeni Doğan Turan yapıyor. Yönetmen yardımcısı Arzu Kayacık, sahne amiri Fikret Öğüd, ışık Onur Özgül, efekt Ziya Kostakoğlu, dekor Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu.

20 Şubat’ta sahnelenecek.

Konusu: Ege kıyılarında, sahildeki küçük bir yerleşim merkezinde, yaşlı bir balıkçının, evli olduğu genç karısıyla aralarındaki geçimsizliğin yol açtığı dramı anlatan oyunda insan psikolojileri ön plana çıkarılmaktadır.

Oyun, üç kişilik bir kadroyla ve sınırlı dekor – ışık – ses – kostüm desteği altında oynanmaktadır. Örneğin dekor hiç değişmez, dalga ve rüzgar sesinden başka ses efekti kullanılmaz, kostüm değişimi sadece bir sahnede bir oyuncu tarafından sadece bir kere yapılmaktadır, ışık efekti gece – gündüz ayrımı dışında yoktur.

Sahte Gelin orta oyunuyla Tirebolu, Bulancak, Keşap ve Giresun Üniversitesinin büyük beğenisini kazanan GBŞT oyuncuları KÜFAT (Giresun Üniversitesi Kültürel Faaliyetler Topluluğu) ile birlikte tüm ilçeleri ve meslek yüksekokullarını ziyaret ederek onarlında beğenisini kazanacak.