Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TKDK’NIN YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, istisna uygulaması ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi tedbiri altında; Bitkisel Ürünlerin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi (Süs Bitkileri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Mantar, Fide ve Fidan), Arıcılık ve Arı Ürünlerinin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler’in (Ahşap İşi, Metal İşi, Seramik İşleri, Taş İşleme, Dokuma vb.) yer aldığı sektörlerde kırsal alan dışında yani kentsel alanda da (Giresun Merkez, Bulancak Mahalleleri) hibe desteği vermeye devam ediyor.
TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi kapsamındaki yatırımların kırsal alanda olmak zorunda olduklarını ancak bazı sektörlerde çiftçilere ve gerçek kişilere, istenen koşulları sağlamaları durumunda istisna uygulanacağını belirtti.
Kurşun; “Nüfusu 20 bini geçen yerleşim yerlerinin kırsal alan dışında kalan bölgeler olması nedeniyle hibe desteği sağlayamadığımız çeşitli sektörlerde, IPARD II Programı kapsamında istisnadan faydalanmak suretiyle bu yerlerde de hibe desteği imkanı mümkün olmuştur.
Giresun’da kırsal alan dışında kalan Merkez ve Mahalleleri ile Bulancak Mahallelerinde; Bitkisel Ürünlerin Üretimi, Arıcılık, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler’in yer aldığı sektörler, IPARD hibe desteğinden faydalanmaya uygun değilken bu istisna uygulaması ile yatırımcılar gerekli koşulları yerine getirmeleri halinde söz konusu yerlerde de Kurumumuzdan hibe desteği talebinde bulunabilirler. Bu kapsamda Giresun Belediyemizin ve Bulancak Belediyemizin mahallelerinde planlayacakları işyerleri ve ruhsat verebilecekleri tüm arsalar, işyerleri, Kurumumuzdan hibe desteği alabilecek bir yatırım olarak değerlendirilebilecektir. Örneğin Gemilerçekeği Botanik Bahçe, Giresun Kalesi ya da Zeytinlik Evleri’nin yer aldığı tarihi, kültürel ve konum değeri yüksek olan yerlerde yöresel gıda ve zanaatkarlık üzerine imalat ve satış yerlerine yönelik yapılacak yatırımlar IPARD hibe desteğinden faydalanabilir. Hedefimiz kırsal alan dışında kalan alanlarda da proje başvuru sayısını artırarak, daha çok yatırımı desteklemek” dedi.
IPARD II Programı’nın Üçüncü Başvuru Çağrı Dönemi’nde proje başvurusunda bulunan yatırımcı Cansu Yaman, Giresun’da istisna uygulamasından yararlanarak başvuruda bulunabildiğini ve projesinin sözleşme aşamasında olmasının sevincini yaşadığını dile getirerek; “Hayalimde kendi işimi kendim kurma arzum hep vardı. Birçok destek programını araştırdım. Bana en uygun olanının TKDK’nın sağlamış olduğu IPARD Programı kapsamında sunulan hibe olduğuna karar verdim fakat arazim kırsal alan dışında yer aldığı için başvurumu gerçekleştiremiyordum. IPARD II Programı ile gelen istisna uygulamasını değerlendirerek başvuruda bulundum. Şuan attığım ilk adımla hayalime yavaş yavaş yaklaşıyorum. Bu süreçte beni cesaretlendiren tüm Kurum çalışanlarına, özellikle TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun’a teşekkürlerimi sunarım. Dilerim ki projem tüm kadın girişimcilerimize de örnek teşkil eder” dedi.