Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar yağışı fındığa yaradı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Fındık Araştırma İstasyonu Müdürü Gökhan Kızılcı, “Bölgemize iki gündür yağan karın fındığı olumlu yönde etkilediği gibi üreticilerimizi endişelendirecek bir durum söz konusu değildir”
Giresun Fındık Araştırma İstasyonu Müdürü Gökhan Kızılcı, yağan karın fındığı olumlu yönde etkileyeceğini belirterek üreticilerin endişelenmesini gerektirecek bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını söyledi.

Fındığın eksi 10 derecenin adlında strese girerek zarar göreceğini ifade eden Giresun Fındık Araştırma Müdürü Kızılcı, şuandaki hava şartlarının olumlu olduğunu ifade etti. Kızılcı “Bölgemize iki gündür yağan karın fındığı olumlu yönde etkiledi. Çiftçilerimizin bu konuda hiçbir endişeye kapılmaması gerekir.

Bu aylarda yağan kar fındığa olumsuz bir yönde etkisi olmayacaktır, bilakis olumlu yönde etkiler. Fındık eksi 10 derecenin altında olursa hava soğursa fındık strese girer. Şu an ölçülen değerlerde fındığın zarar göreceğini düşünmüyoruz. Üreticiler bu konuda rahat olmalıdır. Ancak mart ayında yaşanabilecek bu tip hava şartları fındıkta zarar yapar. Şu an normal mevsimimizi yaşıyoruz. Üreticilerimiz için sıkıntı oluşturacak bur durum söz konusu değildir” dedi.