Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GÜKİP Rehabilitasyon Köyü Kanser Tedavi Projesi’ni görüştü

Giresun Üniversite-Kent İşbirliği Platformu

Giresun Üniversite-Kent İşbirliği Platformu (GÜKİP) olağan toplantısı Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündemini; YÖK ve Kalkınma Bakanlığı tarafından ortaklaşa koordine edilen ve eşgüdüm halinde yürütülen “Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” temalı ana proje çalışması kapsamında “Giresun Üniversitesi Onkoloji Rehabilitasyon Köyü ve Kanser Tedavisi Projesi” oluşturdu. Toplantıda gündemle ilgili GÜKİP Üyeler ile geniş istişareler gerçekleştirildi.   Bilgilendirme sunumun ardından Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, üniversitelerin hem bulundukları bölgeye katkılarını arttırmak hem de belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda bir komisyon oluşturulduğunu ve bu komisyonda Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının olduğunu belirtti.

Rektör Coşkun konuşmasında; “Giresun Üniversitesi olarak bizler de tematikleşme alan çalışması ile ilgili bir komisyon oluşturduk ve kapsamlı bir çalışma yaptık. Yapılan istişare ve değerlendirmeler sonunda az önce Canan Hanımın sunumunu yaptığı içerikte bir proje hazırladık. Her yıl 5 üniversitenin pilot bölge olarak seçildiği komisyona 08 Haziran 2018 tarihine kadar hazırladığımız projemizle başvuru yapacağız. Bu projenin kabul edilmesi halinde hem Üniversitemiz ihtisaslaşmış olacak hem de Giresun’a, bölgeye katkılar sunmayı başaracağımıza inanıyoruz. GÜKİP’in görüşleri bizim için çok önemlidir. GÜKİP üyelerinin de bu konuda fikirlerini sunmalarını bekleriz. Projemizin kabul edilmesi durumunda projenin hayata geçirilmesi amacıyla üniversitemize ek ödenek gönderilecek ve buna bağlı olarak ilave istihdam sağlanacaktır” dedi.

Toplantıda konuşan GÜKİP Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Proje kapsamında, üniversitemiz öncülüğünde onkoloji hastalarının tedavisinin ve rehabilitasyonunun gerçekleştirilebilir olması ve bol oksijenli ortamlarda kurulacak olan “Onkoloji Rehabilitasyon Köyü ve Kanser Tedavisi Projesi” Giresun’umuzun marka değerini arttıracaktır. Gerek hizmet sektörü, gerekse bitkisel ürünlerde katma değer oluşturarak bölgenin sosyo-ekonomik açıdan da kalkınmasını ve turizm değerinin artmasını sağlayacaktır. Projeye desteğimiz tamdır” dedi.
Projeyle ilgili olumlu görüş beyan eden diğer GÜKİP üyeleri projenin ilgili makamlarca desteklenmesi durumunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.