Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Göksu Travertenleri Projesi” hayata geçiriliyor

Giresun İl Özel İdaresi

Giresun İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Göksu Travertenleri Projesi” ile Giresun İli, Dereli İlçesi, Pınarlar Köyü’nde bulunan Göksu bölgesinin Yeşil Yol Güzergahı öncelikli olacak şekilde ve Doğu Karadeniz Turizm Master Planına uygun olarak hayata geçiriliyor.
Projeye göre bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesini amacıyla; doğal yapının ve kaynakları korunarak, tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması için hazırlanan 921 Bin Türk Lirası bütçeli proje DOKA tarafından kabul edildi.
Proje sözleşmesinin DOKA ile imzalanmasının ardından bölgede çalışmalara başlanacak ve eşsiz güzellikteki “Göksu Travertenleri Projesi”nin tamamlanması ile Mavi Göl, Kuzalan, Pınarlar ve Yaylalar bir bütün olarak yeni bir cazibe merkezi haline dönüşüyor.
Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında 11 Ekim 2018 tarihinde yapılan İl Turizm Yönetim ve İcra Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planının 2019 yılı faaliyetleri içerisinde yapılması kararlaştırılan çalışmalara da hız veriliyor.
Bölgede artan ziyaretçi sayısı ile birlikte var olan otopark sorununun çözümü için Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatlarıyla çalışma başlatılırken, Pınarlar Köyü’nde kullanılmayan ahır vb. gibi atıl durumdaki yapılar ıslah edilerek, yöre halkının el sanatlarını satabileceği satış üniteleri, yeme içme üniteleri gibi turizme hizmet edecek noktalara çevrilmesi için proje çalışması yapılıyor.
Çalışmalar kapsamında yörede faaliyette olmayan eski soda fabrikası KOSGEB ve DOKA projeleri ile iyileştirilerek alana gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekecek şekilde kullanılabilir hale getirilmesi planlanmaktadır.