Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç Çiftçi Hibe Desteğine yoğun ilgi

Giresun Gıda Tarım ve

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, genç çiftçilere sağlanan hibe desteğine Giresun’da yoğun ilgi gösterildiğini bildirdi.

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, genç çiftçilere sağlanan hibe desteğine Giresun’da yoğun ilgi gösterildiğini bildirdi. Angın, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlıkça uygulanmakta olan genç çiftçilere 30 bin lira hibe sağlanan destek başvurularının 5 Mayıs tarihi itibariyle sona ereceğini belirtti. Bugüne kadar destek almak için bin 222 proje başvurusu yapıldığını kaydeden Angın, şunları kaydetti: “Bu başvuruların bin 189 adeti hayvansal üretim ve 33 adedi de bitkisel üretim alanındadır. Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı yetiştiriciliği ve tesis yapımı, İpek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı.”

Bitkisel üretime yönelik destekleme projelerinin ise kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi olduğunu aktaran Angın, açıklamasında, “Yine yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri kapsamında, çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi, konularını kapsamaktadır” bilgilerine yer verdi.