Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Engelsiz Turizm Çalıştayı” yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Valiliğimizce koordine edilen “Engelsiz Turizmde Örnek Model Giresun” isimli projeyle ilgili “Engelsiz Turizm Çalıştayı” 20 Şubat 2015 Cuma günü Giresun Kit-Tur Otel Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştay Giresun Valiliği, Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Üniversitesi, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, Meslek Odaları ve STK’lardan engelli ve engelsiz temsilcilerin katılımı ile Valiliğimiz Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezinde görevli personeli Ali Yılmaz’ın yönetiminde yapıldı.

Çalıştayda EDES programı, Giresun EDES projeleri ve Engelsiz Turizmde Örnek Model Giresun isimli projenin faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirildi. Çalıştay öncesi katılımcıların belirlenmesi amacıyla oluşturulan online kayıt formunda sorulara verilen cevaplar sonucunda öne çıkan “Konaklama, Ulaşım, Engelli Aktiviteleri, Kamusal ve Sosyal Alanlara Erişebilirlik, Yaylaların Engelli Turizmine Uygun Hale Getirilmesi, Tanıtım, Plajlar ve Denize Giriş Alanları” başlıklardan yola çıkarak katılımcılar çalışmalarını gruplara bölündü. İlgili başlıklar doğrultusunda sorunlar ve çözüm önerileri maddeler halinde grup koordinatörlerince tüm katılımcılara anlatıldı.