Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk 94 yıl sonra yine aramızdaydı

Giresun Atatürk Meydan’ın da

Giresun Atatürk Meydan’ın da düzenlenen ilk törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Valilik çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi ve Muharip Gaziler Derneği çelengi Atatürk anıtına sunuldu.
Daha sonra Gazi Fahrettin Aksoy tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Giresun Lisesi öğrencisi “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” adlı şiiri okudu. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları tarafından yapılan konuşmanın ardından ise buradaki tören sona erdi.
Kutlama programının ikinci bölümü Giresun Liman sahasında devam etti. Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez burada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Gazilik unvanı verilmesi ve Giresun’a gelişinin 94. Yıldönümü nedeniyle bir konuşma yaptı.
Başkan Vekili Tökez konuşmasında şunları söyledi; “Bugün, Ulu Önder Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün canını emanet ettiği, yoldaşlarının şehri Giresun’a misafir olduğu ve aynı zamanda da kendisine TBMM tarafından Gazi’lik unvanı verildiği günü anmak için bir aradayız.
Milletinin bağımsızlığı ve ulusunun bekası uğruna bağrından 42. Ve 47 alayları çıkartmış bir şehir olarak, 19 Eylül’ü anmak ve anlamak, ruhunda hissetmek, en çok bu şehrin insanlarının hakkıdır. Cephelere gönüllü olarak beş bin evladını göndermiş ve bunun yaklaşık 4300’ünü vatan toprağına emanet etmiş bir şehrin çocuğu olarak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu limanda karşılayanların coşkusunu ve heyecanını tüm benliğimle hissediyorum. Ülkemiz ve milletimiz, tarihinin her döneminde hain tuzaklarla ve bunları kuran şer odaklarıyla mücadele etmiş ve etmektedir. Bu uğurda gazi olmuş tüm kahraman vatan evlatlarını saygıyla selamlıyor, kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”
Giresun Kalesi’nden üç pare top atışının yapılmasının ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişini sembolize eden Türk Bayrağı denizden gelen römorktan indirilerek Vali Harun Sarıfakıoğulları’na teslim edildi. Törene katılan protokol üyeleri liman sahasından hareket edip, belediye önü ve Gazi Caddesi güzergâhından Millet Bahçesine geçtiler.
Millet Bahçesindeki törende Mimar Sinan Anadolu Lisesi Öğretmeni Erkut Kır, Dr. Necdet Otaman’ın Atatürk’ü Karşılama Metnini okurken, Giresun Lisesi Tarih Öğretmeni Çağlayan Aydın ise Atatürk’ün Cevabı Metnini okudu. Vali Sarıfakıoğulları ve Vekil Tökez tarafından şeref defteri imzalanıp, şiir okunmasından ardından törenler sona erdi.