Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz, “Köylerdeki içme suyu sıkıntısı büyüyor”

İl Genel Meclisinin Kasım ayı 7. birleşiminde gündem dışı konuşma yapan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “2024 Bütçe Tasarısı içerisinde sadece 2 milyon TL ayrılan içme suyu temini kalemi tüm Giresun için yetersizdir” dedi.

İl Genel Meclisinin Kasım

İçme suyu temininin günümüzün temel sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ülkemizin su fakiri bir ülke olduğunu ve iklim değişikliklerinin bu sorunu daha da artırdığını vurguladı. Özellikle İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanındaki köylerde içme suyu sıkıntısının her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.

Yılmaz, DSİ’nin proje ve yatırım desteğinin bu sorunun çözümünde önemli olduğunu ancak bu konuda yetersiz kaldıklarını belirtti. Özellikle 2 milyonluk bütçenin, Merkez İlçe’nin 32 köyü için başlatılan projenin bile yetersiz olduğunu ve bu tempo ile projenin tamamlanmasının yıllar alabileceğini söyledi.

İl genelindeki köylerin içme suyu sorunlarını detaylandıran Yılmaz, selde hasar gören köylerin içme suyu boru ihtiyaçlarının hala karşılanmadığını ve yaz aylarında susuzluk yaşandığını belirtti. Ayrıca, sanitasyon işlemlerinin yetersizliği ve klorlama eksikliğinin köy halkının sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.

Bu bağlamda, CHP Grubu adına önerilerde bulunan Yılmaz’ın ilk önerisi, İl Özel İdaresi bünyesinde Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü kurulması oldu. Ayrıca içme suyu kaleminin arttırılması, DSİ’nin projelere dahil edilmesi ve içme suyu projelerinin hızla tamamlanması gerektiğini dile getirdi.

Yılmaz’ın diğer önerileri arasında, yeni kurulacak müdürlük bünyesinde su hijyeniyle ilgili mesleki yetkisi olan bir veteriner hekimin alınması ve köylerdeki hayvanların kontrol altına alınması için yasal görev verilmesi de yer aldı.

Son olarak, köylere sağlıklı su temin edildikten sonra, hanelere sayaç takılarak abonelik sistemi oluşturulması ve makul fiyatlarla faturalandırılarak İl Özel İdaresi’nin gelir elde etmesini önerildi.