Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Verdiğimiz sözlerin çoğunu gerçekleştirdik”

Belediye Başkanı Şenlikoğlu, “Bizleri

Belediye Başkanı Şenlikoğlu, “Bizleri bu göreve layık gören vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin büyük bölümünü geride bıraktığımız 3,5 yılda hizmete sunduk. Güzel şehrimize kazandırdığımız projelerin bugünkü değeri 1 milyarın üzerindedir”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, dün Kale’deki Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden bu yana 359 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve devam eden projelerin maliyetinin de 600 milyon lira olduğunu açıkladı. “Vizyon 2028” misyonuyla göreve talip olurken Giresun halkına sözünü verdikleri projelerin çoğunu hayata geçirdiklerini kaydeden Şenlikoğlu, Gazeteciler Derneğine söz verdiği dernek binası için de Sokakbaşı projesi kapsamında bina tahsis edileceğinin müjdesini verdi. Millet Bahçesi, Dal-Çık, Balıkçı Barınağı Su Ürünleri Merkezi, Kale Kentsel Dönüşüm alt yapı ve üst yapı başta olmak üzere devam eden projelerin son durumları hakkında da bilgiler veren Şenlikoğlu, “Bizi eleştirenler bu kitapçıkta ne söz vermişiz, neleri yapmışız, takip edip görebilirsiniz. Halkımıza hesap vermeyi borç olarak bilmiş oluyoruz. Şehrimize kazandırdığımız projelerin bugünkü değeri 1 milyarın üzerindedir. Bizleri bu göreve layık gören vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin büyük bölümünü geride bıraktığımız 3,5 yılda hizmete sunduk. Vaat ettiğimiz ve kalan projelerimizin hepsi için şehrimizin imkanlarının ötesinde Ankara ile de yakın ilişki kurarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ilgili bakanlarımızın ve milletvekillerimizin desteği ile ilerliyoruz” dedi.

Muhalefet yetkililerinin eleştirilerine de cevap veren Şenlikoğlu, “Zaman zaman böyle birtakım gündemler ortaya atılarak, tartışmalar içerisine çekilmek gibi bir çaba var, ancak bizim işimiz tartışmak değil, icraat yapmak. ‘Giresun Belediyesi arsa satıyor’ diyorlar. Peki, 10 yıllık CHP belediyesi yönetiminde sattığınız arsaların parasıyla ne yapıldı? 2009-2019 arasında 8 dönüm arazi kamulaştırarak belediyeye kazandırmışsınız. Biz ise 20 dönümü kamulaştırmak üzere belediyeye toplam 534 dönüm arazi kazandırdık. Siz 10 yılda 32 dönüm arazi satmışsınız, bizim ise 3.5 yılda sattığımız arazi miktarı 13,5 dönüm. Biz bunların karşılığında şehrimize 359 milyon lira yatırım yapmışız, siz ne yaptınız? Ben hesap vermeye hazırım. Bizi eleştirenlere söylediğiniz yeri gidin bulun desem bulamazlar. Eğer konuşuyorsanız belgeli konuşun. Herkes seviyesine göre konuşuyor. Belediye başkanına nasıl hitap edeceğini bilmiyorsan, o koltukta oturma. Benim ahlaki seviyem bu tür ithamlara müsaade etmiyor. Beni sevmeyebilirsin, belediye başkanını sevmeyebilirsin, ancak bu şehrin belediye başkanlığı makamına ve dolayısıyla halkına saygısızlık yapma, ayıptır. Kıyıda köşede kalmış çukurlardan medet umarak eleştirmek istiyorsan yap. Vatandaş kimin ne olduğunu çok iyi biliyor, Giresun halkı en iyi hakemdir” ifadelerini kullandı.