Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu

Bu haberin fotoğrafı yok

ANKARA (AA) – Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye olarak potansiyelimizi gösterecek ve bu global oyundaki varlığımızı artıracak yapısal değişimlere de her geçen gün daha fazla ihtiyacımız var." dedi.

Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Kasapoğlu, yeni yönetim ve başkanın seçileceği genel kurulun Türk futbolu ve spor dünyası için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Türk futbolu adına ileriye dönük sorumluluklarının daha da arttığı bir dönemi yaşadıklarını belirten Kasapoğlu, "Futbol adına başarının sadece sportif anlamda yetmediği, strateji, yönetim, finans, pazarlama, üretim gibi endüstriyel parametrelerin öneminin her geçen gün arttığı bir süreci hep birlikte yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugün dünyada futbolun bir endüstri olarak ele alındığını vurgulayan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkeler büyük pastadan daha fazla pay alabilmek, bu endüstrinin dinamosu, itici gücü haline gelebilmek için sürekli yeni fikirler, etkili stratejiler üretmektedirler. Futbol içerisinde konuşulan rakamlar artık milyar dolarla ifade edilen seviyelere gelmiştir. Futbol ekonomisi önemli bir ihtisas alanı olarak, etkin çalışmalar ortaya koyabilmek için önümüzde durmaktadır. Türkiye olarak potansiyelimizi gösterecek ve bu global oyundaki varlığımızı artıracak yapısal değişimlere de her geçen gün daha fazla ihtiyacımız var."

– "Hedeflerimiz, hayallerimiz çok büyük"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sporda devrim niteliği taşıyan tesisleşme hamlelerinin yapıldığına dikkati çeken Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün Avrupa'nın en modern statlarına, tesislerine sahibiz. Bu çaba, bu değişim ve dönüşüm uzak yakın herkesin dikkatini çekmektedir. Bu da iş birliği fırsatlarını her zaman gündemde tutmaktadır. Bugün Türkiye, başta UEFA olmak üzere uluslararası anlamda tamamında organizasyonel bakımdan kabul görüyorsa, burada ortaya konan bu çabaların katkısı da vardır. Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi finali gibi önemli organizasyonların Türkiye’de gerçekleştirilmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dışarıya verdiğimiz istikrarlı ve güçlü bir ülke imajının neticeleridir. Elbette fırsatların böylesine lehimize olduğu bir dönemde, organizasyon zekasının, yeni fikirlerin ve atılımların bizim daha çok gündemimizde yer alması gerekirken, maalesef bazen kısır birtakım tartışmalarla gündemimizi, enerjimizi yormaktayız. Ümit ediyorum bundan sonraki süreçlerde camia olarak daha çok üretime, birlikte çalışma ruhuna ve başarıya odaklı stratejilere çok daha fazla zaman ayırırız. Hedeflerimiz, hayallerimiz çok büyük ve bizler Türkiye’nin potansiyelini bilen, buna inanan ve bu doğrultuda çalışan bir aileyiz. Ayrı durursak, birtakım kısır çekişmelerle vaktimizi, enerjimizi heba edersek maalesef istenilen noktaya gelemeyiz. Beraber olursak yumruk olur, daha güçlü oluruz."

– "Finansal fair play şartlarına harfiyen uymalıyız"

Bakan Kasapoğlu, Türk futbolunun bir diğer önemli sorununun ise finansal konularda yaşanan problemler olduğunu aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yönetim hatalarıyla oluşan büyük borçlanmalar, bütün kulüplerimizi içine alan bir girdapa dönüşmüş durumda. Futbolumuzun artık kendi değerini, idari, mali ve sportif anlamda çağdaş ve gerçekçi yöntemlerle, uluslararası bakış açısına da uygun strateji ve planlarla mutlaka şekillendirmesi gerekiyor. Bu girdaptan şeffaflık ve kurumsalık anlayışıla ilkelerimizden ödün vermeden çıkmaz durumundayız, buna mecburuz. Finansal fair play şartlarına harfiyen uymalıyız. Nitelikli ve doğru yöneticiler ile birlikte bu sorunları aşmalıyız."

Kasapoğlu, Türk kulüplerinin tıpkı dünya futbolunun lider ülkeleri Almanya, Fransa, İngiltere gibi idari, mali ve sportif yönden yeniden yapılanma sürecine girmesi gerektiğini ifade etti.

Avrupa kulüplerininin planlı kalkınma programları uygulayarak geliştiklerinin altını çizen Kasapoğlu, "Hepimiz Ajax'ın ortaya koyduğu altyapı modeline gıptayla bakıyoruz. Ama maalesef altyapıyı önemseyen, bu anlamda mesafe kaydetmiş çok fazla kulübümüz yok. Altyapı konusundaki motivasyonu artırmamız gerekiyor." diye konuştu.

Kasapoğlu, "Milli takımımız göz bebeğimiz. 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için oynuyorlar. Şenol hocamızın ve futbolcularımızın bu zorlu süreci başarıyla taçlandıracaklarına gönülden inanıyoruz." şeklinde görüşlerini aktardı.

Önümüzdeki sürecin futbolcu yetiştirme ve ihraç etme süreci olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, "Türk futbolu için markalaşmanın hızlanması ve kurumsallaşması gereken bir dönemdeyiz. Bu döneme hep birlikte sahip çıkmak istiyoruz ve hep birlikte tecrübe etmek istiyoruz. Bugün seçilecek başkanımıza ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

Bakan Kasapoğlu, konuşmasının ardından gösterilen bir videoyu izledi ve başka bir programı için salondan ayrıldı.