Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tasarruflu Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama Semineri yapıldı

Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı

Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı bütün yurtta uygulanmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca başlatılan programla suyun tasarruflu kullanımı için eğitim seminerleri düzenleniyor. Bu kapsamda Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda “Tasarruflu Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama” konulu seminer gerçekleştirildi.

Semineri Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz’ın verdiği seminere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü idarecileri, teknik elemanları ve tarım danışmanları ile Meteoroloji Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve TARSİM Bölge Müdürlüğünde görev yapan teknik personeller katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresun ilinde muhtemel kuraklık etkisini azaltmak için uygulanan projeler ve bu konuda Bakanlık tarafından verilen desteklemeler konusunda bilgi verdi.

Prof. Dr. Tahsin Tonkaz yaptığı konuşmasında; mevcut suyun korunmasını, buharlaşma yolu ile kaybolmasının önlenmesi gerektiğini ve bu konuda yapılması gereken teknik yöntemleri anlattı. Ayrıca, “Suyu düştüğü, toprağı oluştuğu yerde tutalım” anlayışı içerisinde toprağın su tutma kapasitesinin artırılması gerektiğini özellikle vurguladı ve bu konuda katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesinde görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Serdar Sucu, İl Müdürlüğünün yapmış olduğu saha çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakanlığın 2023-2027 yıllarını kapsayan kuraklık ile mücadele stratejisini ve eylem planın hazırlanması ile ilgili paydaş kurumlardan gelen bilgilerin önemini anlattı.