Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Salgın daha ölümcül hale gelmiştir”

Son günlerde tüm dünyada

Son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de koronavirüs vakalarının hızla arttığına dikkat çeken GESOB Başkanı Kara; “Koronavirüs pandemisi nedeniyle daha ağır bedeller ödemek istemiyorsak kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım” dedi

“KURALLARA UYMAK TEK SAVUNMA MEKANİZMAMIZDIR”

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, “Dünya ve ülkemizi etkisi altına alan covid 19 salgını mevsimsel özellikler itibari ile şiddetini artırarak daha ölümcül hale gelmiştir. Hükümetimizce alınan tüm tedbirlere rağmen dünyada aşısı şuana kadar bulunarak uygulamaya geçmediği için her geçen gün artmaktadır. Yaşadığımız ortamda maske-mesafe ve hijyen kurallarına kendimiz ve çevremiz için uyma zorunluluğumuz tek savunma mekanizmamızdır. Kurallara ne kadar uyarsak korunma gücümüz o oranda artacak ve toplum olarak hem sağlığımız hem de ticaret hayatımızla halkımızın geçim sıkıntısı zorluğu daha kısa zamanda düzelecektir” dedi.

“SORUMSUZ KİŞİLERİ VATANDAŞLIK BİLİNCİYLE UYARALIM”

Kara, “Salgından en olumsuz şekilde etkilenen esnaf sanatkârlarımızdır. Esnaf ve sanatkârlarımızın işleri durma noktasına gelmiş, büyük çoğunluk kirasını, vergisini ve sigortasını ödeyemez, geçimini temin edemez hale gelmiş, bir kısmı ise işyerlerini kapatmak zorunda kalmıştır. Bu süreçte vatandaşlar olarak Bilim Kurulunun ve Sağlık Bakanlığının önerilerine harfiyen uyma zorunluluğumuz vardır. Aksi halde sorumsuz davrananların faturasını tüm millet olarak en ağır şekilde ödeyeceğiz. Sorumsuz kişiler yüzünden çok daha ağır bedeller ödemek istemiyorsak vatandaşlık bilinci ile çevremizi uyararak, bize düşen görevleri de eksiksiz yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.