Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öztürk: “Rant kulesi kimin eseri!”

AK Parti Milletvekili Sabri

AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk, Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun, “Yaptığı tek işi açıklasın, yapılmasını hayal ettiği projesini söylesin” şeklindeki açıklamalarına cevap verdi. Öztürk, “rant kulesi” diye adlandırdığı Rus Pazarına yapılan binanın kimin eseri olduğunu sordu.
Öztürk, partisinin iktidarı döneminde yapılan ve yapılacak işleri tek tek açıklarken, Başkan Aksu’nun da Giresun için neler yapabileceğini sıraladı.

AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk ile Belediye Başkanı arasındaki karşılıklı söz düellosu Öztürk’ün dün yaptığı açıklama ile yeni bir boyut kazandı. Milletvekili Öztürk, Başkan Aksu’ya “rant kulesi” diye adlandırdığı ve Rus Pazarında yapımı devam eden bina üzerinden yüklendi. Öztürk, bina için, “Bir ticari şirkete ait rant kulesine sınırsız yüksekliği kim verdi? Giresun’da bunun emsali var mı? Şehrin silüetini ne karşılığı bozdu? Bu binanın arkasında kalan yüzlerce evin manzarasını kapattığı için insanların hakkını yediğinin farkında mı? Bu binanın imarına ve satışına Belediye Meclisinde AK Parti üyeler karşı çıkmasına rağmen niye dikkate almadı? İnşaatın haksız imar durumuna bile uyulmadığını, zeminde gerekli çekme mesafelerinin olmadığını, m2 olarak ve fazla miktarda inşaat yapıldığını, dükkan kitlesinin tüm araziyi kapattığını kontrol etmiş mi? Kısaca CHP’li Belediye Başkanı bu rant kulesi için Giresun’a kötülük etmiştir” dedi.
Belediye tarafından satılan gayrimenkullerin değerinin 9 milyon, alınanların ise 1 milyon lira olduğunu söyleyen Öztürk, “Rus pazarındaki yerin yerine şehrin dışında çok ucuz yer almışsa Milleti kandırmasın. Rus pazarının değeri kat kat daha fazladır. Cesareti varsa, 7 yılda sattığı tüm yerler ile satın aldığı yerlerin fiyatlarıyla birlikte tek tek kamuoyuna açıklasın” dedi.

YAPILANLARI VE İSTEKLERİNİ SIRALADI

Sabri Öztürk, partisinin iktidarı döneminde havalimanı, Eğribel tüneli, Gençlik Merkezi, Kadın Doğum Hastanesi, Diş Hastanesi, Fizik Tedavi Merkezi, Erimez-Kulakkaya yolu, Yeşil yol gibi projeleri gerçekleştirdiğini Çotanak Arenanın temelini atacaklarını,350 yataklı hastanenin ihalesini yaptıklarını, güney çevre yolu projesini başlattıklarını söyledi. Aksu vadisi projesinde emeğinin olduğunu, Kuzulan Tabiat parkı ile Yedideğirmenler tabiat parkını yaptıklarını belirtti. Sabri Öztürk, Başkan Aksu’dan şehir içi trafik sorununu çözmesini, alternatif caddeler açmasını, Aksu’daki çöp dağını kaldırmasını, Bulancak durağından Mal pazarına kadar kamulaştırma yapmasını istedi. Milletvekili Öztürk, Başkan Aksu’nun 15 Temmuz’dan sonra 29 gün boyunca süren demokrasi nöbetlerinde Giresun halkının yanında olmadığını da kaydetti.