Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öztürk, Bulancak’ta “Evet” oyu istedi

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, referandum çalışmasına Bulancak’ta devam etti. Milletvekili Öztürk, ilçede merkezinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda nelere oy vereceklerini tek tek anlattı. Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Öztürk, 16 Nisan’da 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimizin ivme kazanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte hızlı ve etkili yönetim; ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacağını belirten Öztürk; hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacağını ifade etti. Yeni sistemle birlikte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hâkim olacağını da sözlerine ekleyen Öztürk,  bürokrasinin azalacağını, büyümenin ise hızlanacağını belirtti.

Yeni Anayasa ve Hükümet Sistemi ile birlikte Hükümetin kendi işini, Meclisin kendi işini yapacağını vurgulayan Öztürk; “Başbakanlık kurumu Cumhurbaşkanlığı ile birleşiyor. Silahlı Kuvvetler, Devlet Denetleme Kurulunun işleyişi içine alınıyor. Jandarma Genel Komutanı MGK üyesi olmaktan çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri anayasal yargı denetimine alınıyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği kalkıyor. Seçimlerde Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarının görevi bırakması ve geçici seçim hükümeti uygulaması kalkıyor. Halk Oylamasında anayasa değişikliği teklifinin kabulünden sonra; HSK’da yapısal dönüşüm başlıyor, üye seçimleri hemen yapılıyor ve askeri mahkemeler yürürlükten kaldırılıyor. Sıkıyönetim tarih oluyor. Meclis güçleniyor, bütçe kanunu dışında tüm kanunlar hükümetin teklifiyle değil, sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkarılıyor. İcraatçı Hükümet, Güçlü Meclis geliyor. Kanun yapımında Meclis iradesi ön plana çıkıyor. Hükümet icraat ve hizmet üretiyor, Meclis kanun hazırlayıp çıkarıyor, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetliyor. Hükümet kendi işini yapıyor, Meclis kendi işini. Cumhurbaşkanının Meclise kanun sunma yetkisi bütçe kanunuyla sınırlandırılıyor”  dedi.