Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis bütçe mesaisinde

Giresun İl Genel Meclisinde

Giresun İl Genel Meclisinde 2016 yılı bütçe görüşme maratonu bugün başlayacak. İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi. Gürel, daha önce 46 milyon lira olarak belirledikleri İl Özel İdare bütçesinin bugünden itibaren yapılacak olan çalışmalarda birimlere ayrılacak ödeneklerin görüşülüp onaylanacağını kaydetti.  Gürel, İl Özel İdarenin 2016’da il genelindeki spor yatırımlarına ağırlık vereceğini tüm ilçelerdeki mevcut sahaların yeniden bakım ve onarımlarının yapılmasının yanı sıra, merkezde Hacıhüseyin Mahallesi  içerisinde tenis kortu, basketbol ve futbol sahasının yer aldığı gençlik merkezinin yapılacağını söyledi. Gürel, gençlik merkezinin yapımının Spor Bakanlığı bütçesinden Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden yapılacağını söyledi.
BARINAK, ADA VE DOLGU ALANI DÜZENLEMESİ
Mürşit Gürel, İl Özel İdaresi olarak merkezde Gemiler çekeği balıkçı barınağı, ada ve dolgu sahası peyzaj düzenlemesi yapılacağını bunun için DOKA DOKAP aracılığı ile Kalkınma Bakanlığından 13.5 milyon lira para aktarıldığını kaydetti.
Gürel, 2015 yılında devlet hastanesi anjiyo ünitesi bölümünün yanı sıra, çağrı merkezi onarımı, eski Fizik Tedavi binasının yurda dönüşmesi ile köylerde 135 km’lik asfalt çalışmasının da İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
KÜLTÜR MERKEZİNE YENİ YILDA BAŞLANACAK
Giresun’un büyük ihtiyaç duyduğu birimlerden birisi olan kültür Merkezi binası ile de ilgili bilgi veren Gürel, eski Rus Pazarı olarak bilinen 3 dönümlük arsa üzerinde Kültür Merkezi inşaatına yeni yılda başlanacağını kaydetti.