Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Elif Günal

KIŞ MEYVESİ KİVİNİN FAYDALARI

Tropikal bir meyve olan kivi çoğu insanın hoşuna giden biraz tatlı biraz ekşi keskin bir tada sahiptir. İçerisinde yüksek oranda lif bulunur. Ayrıca potasyum, sodyum, kalsiyum, demir mineralleri, A vitamini, C vitamini, D vitamini, B12 vitamini ve B6 vitaminlerinden oluşan çok faydalı bir meyvedir.
Kan şekeri düzeyini kontrol eder
Kivi, diyabetli insanlar tarafından tüketilebilir. Kan şekeri seviyenizi kesinlikle yükseltmez. Yüksek lif ve düşük karbonhidratlara sahip olan kivi kan şekeri düzeylerini kontrol altına alarak kolesterolü düşürür. Diyabetle ilişkili komplikasyonları da tedavi eder. Yara iyileştirme sürecini geliştirir.
Kalp damar sağlığını destekler
Kivi; C, E vitaminleri, polifenoller ve potasyum ile yüklüdür. Bütün bu besinler kardiyovasküler sağlığı için gereklidir. Kivi tüketimi kan trigliserit düzeylerini de % 15 düşürür. Kivi lif ve potasyum açısından zengin olduğu için kalp hastalıklarından koruyarak ölüm riskini düşürür.
Bağışıklık sistemini artırır
Yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklığınızı güçlendirebilir. Zengin bir antioksidan kaynağı olan kivi vücudu endojen oksidatif hasarından koruyarak bağışıklık fonksiyonunu destekler ve vücutta soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların görülme sıklığını ve şiddetini azaltır.
Astım tedavisine yardımcı olur
Kivi, hırıltılı solunum ve öksürük gibi astım semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Thorax bilim dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre haftada 6-7 porsiyon kivi tüketen astımlı çocuklarda nefes daralması şikayetleri % 32, gece öksürükleri % 27, burun akıntısı ise % 28 oranında azalma olduğu görülmüştür.
Sporcular için ideal bir meyvedir
Spor yapan kişilerin terle kaybettikleri potasyum miktarı oldukça fazladır. Eğer potasyum ihtiyacınız giderilmezse kas krampları görülebilir. Kivi potasyum açısından zengin bir meyve olduğu için sporcular için ideal bir meyvedir.
Kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur
Kivi en iyi E vitamini kaynaklarındandır. E vitamini kırışıklıkları azaltabilen bir vitamindir. Ayrıca yüksek miktarda C vitamini içeriği ile vücudun kolajen üretimini artırır. Hasarlı hücreleri de onarır. Antioksidan açısından zengin yapısıyla yaşlanmayı geciktiren meyveler arasındadır. Antioksidanların görevlerinden biri de cildin elastikiyetini, sıkılığını ve dokusunu korumaktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678