Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Konseyi Kültür Merkezi’ni sordu

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun’un kültür merkezi eksikliğinin uzun zamandır giderilemediğini söyleyerek: “Giresun çok şey kaybediyor” dedi. Kültür merkezlerinin şehirler için çok önemli olduğuna dikkat çeken Karaibrahimoğlu: “Giresun kültür ve turizm şehri olma istiyor ve bu yönde çalışmalar yürütüyor. Giresun’un zengin kültürel dokusu, derin tarihi, önemli bir avantaj oluşturmakta. Bu zengin kültürel değerleri ortaya çıkarmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak gerekiyor. Bunun için Giresun Kültür Merkezinin mutlaka ve mutlaka hayata geçmesi gerekiyor. Kültür merkezimiz yapıldığında şehrin kültürel gelişimine katkıda bulunacak, vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlere daha etkin katılmasını sağlayacaktır. Yine gençlerimize boş zamanlarını iyi değerlendirilmesi imkânı sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Karaibrahimoğlu: “Siyasetçilerimiz zaman zaman Kültür Merkezinin başlatılacağını kamuoyuna duyurmalarına rağmen hiçbir gelişme yaşanmamıştır. Kültür Merkezi’nin henüz başlatılmamış olmasının nedeni nedir. Arsa sıkıntısı mı vardır yoksa başka bir durum mu söz konusudur. Bu konu hakkında da kamuoyu aydınlatılmalı’’ dedi.

Başkan Karaibrahimoğlu, Giresun Kent Konseyi olarak 3 yıl önce dönemin Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı Ahmet Haluk Dursun’u ziyaret ederek konuyu aktardıklarını da anımsattı. Karaibrahimoğlu Dursun’a sundukları yazılı metni de şöyle açıkladı: “Şehrimizde belediye konservatuarı ve muhtelif okulların 150-200 kişilik salonların dışında kültürel olaylarda kullanılabilecek büyüklükte salonlar bulunmamaktadır. Mülkiyeti belediye tarafından Özel İdare’ye verilen yaklaşık 6 dönümlük bir alan kültür merkezi için müsaittir. Bakanlığınızın teknik ve maddi yardımlarıyla bu alana içinde değişik ebatta salonları olan bir kültür sitesi yapılması bu eksikliği önemli ölçüde karşılayacaktır diye düşünüyoruz”