Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar hayatı olumsuz etkiliyor

Kar kalınlığı şehrin yüksek

Kar kalınlığı şehrin yüksek mahallelerinde 30-70 cm’yi buldu.

Balkanlar üzerinden gelen ve geçen hafta ilimizi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yerini dün Sibirya üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasına bıraktı.
Geçen hafta Çarşamba akşamından itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden yağış şehir merkezinde 30 santimetre, Seldeğirmeni Mahallesinin yükseklerinde 70 santimetre, Kayadibi Mahallesinde 70 santimetre, Cumhuriyet Mahallesinde 50 santimetre olarak ölçüldü. Giresun Belediyesi karla mücadele ekipleri kar yağışının başlaması ile birlikte 24 saat çalışmalarını sürdürdü. Şehir merkezi, Kayadibi, Samanlıkkıranı, Cumhuriyet, Seldeğirmeni, Kavaklar, Çaykara, Yalı, Aydınlar, Küçükköy mahallelerinde ana yollar kapanmadan ulaşıma açık tutuldu.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, şehir sınırları içerisinde kapalı yol bulunmadığını ve ekiplerin 24 saat görev yaptığını belirterek, “Greyder, dozer, küçük kepçe ve özel donanımlı kar küreme aracı ile yolları açık tutuyoruz. Kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bunun için açtığımız yolları tekrar açmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca buzlanmaya karşı ekiplerimiz tuz ve solüsyonla yolları kontrol altına alıyor. Yaklaşık 200 kişilik kürek ekibimiz meydanları, yaya yollarını temizlemeye devam ediyor. Bu gün itibarıyla kapalı yolumuz bulunmuyor” dedi.