Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma bölge eski komutanına görevi ihmalden dava açıldı

Başsavcı Ozan Kaya, Çaldağ

Başsavcı Ozan Kaya, Çaldağ Karakoluna yapılan silahlı saldırı sırasında gerekli takviye gücünü göndermediği gerekçesiyle zamanın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında “görevi ihmalden” kamu davası açtıklarını açıkladı.

Giresun Jandarma eski Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında görevi ihmalden dolayı kamu davası açıldığı açıklandı. Dün Giresun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gazetecilerle birlikte olan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya,  6 Mayıs 2016 tarihinde Çaldağ Jandarma karakoluna yapılan silahlı saldırı sırasında bölgeye gerekli takviye gücü göndermediği gerekçesiyle zamanın Giresun Jandarma Bölge komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında görevi ihmal suçlamasıyla kamu davası açıldığını açıkladı. Bu konuda bilgi veren başsavcı Ozan kaya, eski bölge komutanın halen Ankara’da tutuklu bulunduğunu Doğru hakkında FETÖ terör örgütüne üye olduğu yolunda da iddialar bulunduğunu söyledi.

LİMANA YAPILMAKTA OLAN GÜMRÜK TEKEL BİNASININ BİR BÖLÜMÜ MAHKEME SALONU OLACAK

Giresun cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, halen Giresun limanının girişine yapılmakta olan Gümrük ve tekel binasının alt katının bir bölümünün mahkeme salonu olarak düzenleneceğini ve halen FETÖ/PYD suçlaması ile tutuklu bulunan hükümlülerin bir bölümünün mahkemesinin burada görüleceğini söyledi.

Giresun’da yürütülen soruşturmalarla da ilgili bilgi veren Başsavcı Ozan Kaya, 22 Nisan 2014 tarihini baz aldıklarını bu tarihten önce FETÖ ile ilgili alınmış bir karar bulunmadığını bu tarihten sonra bu örgütle ilişkileri belirlenmiş kişilere işlem yapıldığını açıkladı.

GİRESUN’DAN 16 KİŞİ YURT DIŞINA KAÇMIŞ

Törer örgütü ile ülke içerisinde olduğu gibi yurt dışında da mücadele edildiğini vurgulayan Başsavcı Kaya, Giresun’dan terör örgütü ile ilişkisi olduğu belirlenen 16 kişinin yurt dışına kaçtığını bu kişiler hakkında yakalama kararı bulunduğunu da belirtti.

“FETÖ’DEN ALINAN BAŞKOMİSERİN EVİNDEN PKK PROPAGANDASI ÇIKTI”

PKK – FETÖ ilişkileri hakkında konuşan Başsavcı Kaya, Giresun’da FETÖ’den gözaltına alınan bir Trafik Başkomiserinin evinde yapılan aramalarda PKK terör örgütünün propagandasına ilişkin görüntüler çıktığını belirterek, “Başkomiserin evinde yapılan aramada evinde elde edilen flaş bellek, hafıza kartından PKK terör örgütünün propagandasına ilişkin görüntüler çıktı. Mesleki amaçla siz bunu evinize götürüp şahsi eşyanıza yüklemezsiniz. Zaten bu şahıs trafik polisi. Bizi bekleyin ilginç tespitler olacak. Bu haklarında işlem yapılan bir kısım şüpheli ile ilgili daha biz el koyduğumuz materyallerin incelemesini bitiremedik. Hatta şunu diyeyim daha yüzde onunu bitirebildik. Bu incelemeler sırasında bu terör örgütlerinin birbirleri ile olan bağlantılarıyla ilişkin önemli deliller elde edeceğimizi düşünüyoruz ki böyle bir delil elde ettik” diye konuştu.

PKK-FETÖ İLİŞKİSİ

Giresun’da 2016 yılında Espiye ilçesinde terör örgütü PKK’nın Karadeniz yapılanmasına yönelik operasyonlar kapsamında yapılan operasyonda ele geçirilen sığınakla ilgili şok edici bir gerçek ortaya çıktı.

PKK’lı teröristler tarafından kullanılan ve jandarma ile polisin ortak operasyonu sonucu ele geçirilen sığınakta Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in kitaplarının çıktığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl sağ olarak yakalanan bir teröristin yer göstermesi sonucu ortaya çıkan sığınakla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Başsavcı Kaya, “İlimizde PKK terör örgütüne ilişkin bir sığına ele geçti. Burada da bu sözde örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in kitapları çıktı” dedi.

Haber: Yeşilgiresun