Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GZO’dan CHP milletvekiline fındık raporu

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, 2015

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, 2015 fındık sezonu öncesinde Giresun Ziraat Odası’nı ziyaret ederek için bol kazanç dileklerini iletti.  Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, oda yöneticileriyle birlikte Bektaşoğlu’na fındıkta yaşanan gelişmeleri anlattı. 25. Dönemde kendilerini ilk ziyaret eden milletvekilinin Bektaşoğlu olduğunu dile getiren Karan, ”TBMM’deki çalışmalarınızda size ve diğer milletvekillerimize her türlü desteği sağlamak istiyoruz. Şu anda en önemli sorunumuz rekolte konusunda yapılan spekülatif açıklamalardır. Öyle abartıldığı kadar fındık yok” dedi.
Başkan Karan, fındık sezonunun 15 TL ile açılmasını istediklerini söyledi. Milletvekili Bektaşoğlu ise, seçim bildirgesinde fındığı yer veren tek partinin CHP olduğunu, genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yönde açıklamaları olduğunu hatırlatarak “bir fındık üreticisi, fındığın başkenti Giresun’un milletvekili olarak hep yanınızda ve yakınınızda olacağım. TBMM’de her fırsatta fındığı savunacağım. Partimizin “fındık hak ettiği değerde alınıp satılan bir ürün olacaktır” taahhüdüne uygun davranacağız. Bunun için fındığın paydaşlarıyla birlikte çalışmalar yapacağız” dedi.
“Fındıkta istikrarlı, tutarlı ülke menfaatlerin ön planda tutan, üreticiyi koruyan bir politika istiyoruz” diyen Bülent Bektaşoğlu, şunları söyledi:”  Ülkemizin fındığın üretiminde söz sahibi ama pazarında hakimiyeti yok. Avrupalı alıcılar Türkiye’ye 2.5 Milyar dolarla sınırlandırılmış bir gelir öngörüyorlar. Bazı merkezlerden maniplasyon ve spekülasyonlarla bu rakam üzerinden fiyat oluşturuluyor. Oysa fındıktan kendileri 70-80 milyar dolarlar kazanıyorlar. Bu adaletsizlik ortadan kalkmalı. Gördük ki fiyat 20 TL’ye de çıksa alıcısı ve tüketicisi var.  Neden o zaman ucuza satalım? Bunun için başta üreticiye sorumluluk düşüyor”. CHP Milletvekili, ”Fındığın bütün tarafları üretici, Borsa, Fiskobirlik, Ziraat Odası, manav, ihracatçı, sanayici ve biz siyasetçiler bir araya gelerek ürünümüze sahip çıkacağız. Bölgemizin ekonomisinin çarkı fındıktan gelen gelirle dönüyor. Fındık ne kadar çok gelir getirirse o kadar da refah düzeyimiz yükseliyor, insanlarımız mutlu oluyor ” diye konuştu. Ziyaret sonunda Nurittin Karan, fındıkla ilgili bilgiler, istek ve beklentilerinden oluşan bir raporu CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’na sundu.