Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ’lü öğrencilerinden sağlık taraması

Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri

Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri Eylül ve Aralık ayları arasında “Halk Sağlığı Uygulamaları” kapsamında Piraziz ve Eynesil’de sağlık taraması gerçekleştirdi.

Fakültenin Ebelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ilk olarak Piraziz İlçesinde 80 eve ziyarette bulunarak, sağlıklı gebelik, sağlıklı bebek, sağlıklı yaşlanma, kronik hastalıkların koruyucu yaklaşımla yönetilmesi konularında aile bireylerini bilgilendirdiler. Çeşitli iş yerlerini ziyaret eden öğrenciler iş yeri çalışanlarına ve müşterilerine “Meme Kanserinden Korkma, Gücünü Tanı” sloganıyla meme kanserinin belirtileri ve tarama yöntemlerini hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Üç aylık bir periyotta gerçekleşen etkinlikler kapsamında Piraziz-Gökçeali Köyüne giderek köylülerin şeker ve tansiyon ölçümlerini yapan öğrencilerimiz, sağlıkla ilgili çeşitli hususlarda vatandaşlara danışmanlık hizmeti de sundular. Ayrıca meme kanseri belirtileri ve tarama yöntemleri konusunda da kadınlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Üniversite Eynesil Meslek Yüksekokulunu da ziyaret eden Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri önce çocuk gelişimi programında okuyan öğrencilere ve sonrasında yüksekokul kantinde bulunan öğrencilere “Sağlıklı Olmada Tarama Testleri” konularında danışmanlık hizmeti sunan öğrenciler, “Halk Sağlığı Uygulamaları”nın son ayağı olarak Piraziz Ömer Hekim Aile Sağlığı Merkezi’nde çeşitli konularda danışmanlık hizmeti sunabilecekleri bir stant açıldı.