Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ yönetimine bir eleştiri de Borsa’dan

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ticaret ve Sanayi Odasının ardından Ticaret Borsası da bir açıklama yaparak Giresun Üniversitesi yönetimini eleştirdi. Açıklamada, Üniversitenin borsanın önünü açabilecek hiçbir fikir üretmediği gibi yapılan etkinliklere de katılmadığı belirtildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odasının ardından Giresun Üniversitesi yönetimine bir eleştiride Ticaret borsasından geldi. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu ile Borsa Meclis Başkanı Harun Aydın tarafından yapılan ortak açıklamada, GRÜ’nün borsanın önünü açabilecek hiçbir fikir üretmediği, ayrıca yapılan etkinliklere de katılmadığı belirtildi. Açıklamada kurucu rektör döneminde borsa üniversite arasındaki diyalogların çok iyi olduğu da ifade edilerek, “Gelinen noktada yaptığımız etkinliklerde Ordu ve Gaziantep üniversitelerinden gördüğümüz desteği maalesef Giresun Üniversitesinden göremedik” denildi.
“İLİN GELİŞİMİNE YÖNELİK HANGİ PROJE ÜRETİLDİ?”
Borsa açıklamasında, “Giresun Üniversitesi kurulduğu günden itibaren Giresun Halkının gelişimine yönelik hangi projeler üretmiştir? Bu projelerde İlin dinamiği olan kurumlarla hangi faaliyetler yürütülmüştür veya bir proje fikri ile gelinmiş midir? Biz kurum olarak bunların hiç birine nail olamadık hem de Giresun Üniversitesine en büyük katkıyı vermiş bir kurum olarak, bizim verdiğimiz desteğinin göz ucuyla da olsa bir karşılığını çok ümit bağladığımız üniversitemizden ve Rektöründen görememek bizleri ziyadesiyle üzmüştür” ifadelerine yer verildi.
Yanıkoğlu ve Aydın tarafından yapılan ortak açıklamada daha sonra şöyle denildi” Yine Giresun Ticaret Borsası olarak Giresun Fındığı’nın piyasalarda katma değerini artırmak adına projeler üretmeye çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bunun için Giresun Fındıklı Burması için bir yarışma programı çerçevesinde çalışma yürütelim dedik. Giresun Üniversitesi’nden, Danışman Hocamız vasıtası ile destek istedik. Çeşitli bahanelerle Fotoğraf Yarışması ve yukarda bahsedilen diğer çalışmalarda olduğu gibi bir yol kat edemedik. Giresun Üniversitesi kapalı devre çalışmaktadır. Dışarıya dönük İlini yukarı çekici olabilmesi için tüm kesimlerle barışık olmalıdır. Giresun Üniversitesi bu yapısıyla tabelası var, içerisinde öğrencisi var, öğretim görevlisi var. Ancak, Üniversite olarak Ülkenin gelişmesine ve İlin ekonomisinin yukarı eksenli büyümesine proje geliştirememektedir. Bunun ana nedeni de yine tekrar ediyoruz: Üniversitenin İldeki tüm kesimlerle birlik ve beraberliği tesis edememesindendir. Giresun Fındıklı Burma Tatlısı yarışmasıyla ilgili olarak sonra ne oldu: Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı’nı kişisel gayretlerimizle Giresun’a getirdik. Sağolsun bizleri kırmadılar geldiler Jüride konusunda Ülkemizde seçkin insanlarla beraber hiçbir karşılık beklemeden faaliyet yürüttüler. Bırakın bu çalışmaya destek olmayı Giresun Üniversitemizden yarışmanın finaline bir temsilci bile gönderdiğini ne yazık ki göremedik. Aynı durum Fotoğraf yarışmasında da oldu.
Giresun Üniversitesi;  acilen asli işi olan eğitim öğretim faaliyetlerine odaklı, eğitim kalitesini yükseltici ve Giresun’u daha yukarıya taşıyacak projeler üretmelidir. Üniversitesinin geçenlerde açıklanan bilgiler ışığında çok ciddi bir kadrosu olduğunu gördük. Bu kadrolar salt öğrencilere eğitim vermenin yanında AR-GE alt yapısı güçlü bir üniversite yaratma gayesinde de olmalıdırlar diye düşünüyoruz.  Bu kadar kadrosu olan bir üniversitenin bizce bugüne kadar çok farklı şeyler üreten bir Üniversite olması gerektiği düşüncesindeyiz. Üniversite demek yeni yeni şeylerin konuşulduğu icat çıkaran yerler olmalıdır diye düşünmekteyiz. Giresun Üniversitesi’nin hak ettiği yerlere gelebilmesi için çok çaba ile çok iş üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Geçen yılların Üniversitemizi bir yerlere taşımadığını hep birlikte gördük. Bundan sonrasını görmek istemiyoruz. Üniversitenin adeta proje üretim atölyesine dönüşmesini ve bunu yaparken de Üniversite-Sanayi işbirliğinin gerçek anlamda hayata geçmesini temenni ediyoruz. Üniversite camiasının kendi işinin dışındaki alanlarda hareket etmesinin hem kendisine ve hem de bu ile hiçbir katkısının olmayacağını bir kez daha ifade ediyor, kendi asli işine gerektiği ölçü ve çerçevede akılcı politikalarla devam etmesini ve herkesi kucaklayan bir vizyonu şiar edinmesini diliyoruz. Bu vesile ile Giresun Üniversitesi Rektörünü ve Yönetim Kadrosunu proje üretme tarafında görmek istiyoruz. Şahsi ve gereksiz tartışmaların içerisinde görmek istemiyoruz ve bundan da üzüntü duyuyoruz.”