Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GRÜ Tıp’ta beyaz önlük giyme heyecanı

Bu haberin fotoğrafı yok

Daha önce kurulmasına rağmen Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerini sürdüren Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ilk defa Giresun’da beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirdi.

Giresun Üniversitesi Ömer Hekim Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Giresun Üniversite Prof. Dr. Aygün Attar ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Uzm. Dr. Niyazi Novruzov, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Maharramov, Nahcivan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bahruz Mamadov. Prof Dr. Yener Aytekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende duygusal bir konuşma yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, “Ben her şeyden tüm mevki ve makamlardan önce öğrencilerimizin değimi ile onların ‘Rektör Anneleriyim’. Burada rektörün dahi yanına yanaşamayan öğrencileri kucakladık. Onlara arkadaş gibi davrandık ve onları hayatın her anlamda kazandık.

Ben tüm makam ve mevkilerden önce bir anneyim ve siz değerli tıp öğrencilerinin aileleri gibi bende bir tıp öğrencisi velisiyim ve bir doktor kızıyım. Bununla da gurur duyuyorum. Onun için ki bu serin havada bu beyaz önlüğe saygı için bugün sizlerin bu güzel töreninize beyaz giyerek geldim. Evet ne zaman tıp kelimesini duysam aklıma rahmetli annem gelir, bende heyecanlanırım ve duygulanırım. Çünkü doktorluk şerefli bir meslek. Her ne kadar da değerleri fazla bilinmese de sizler yarın Doktor Hanım, Doktor Bey olarak anılacaksınız. Bu gurur verici bir şey olacak sizler için bende bu duygu ve düşünceler ile sizlerin 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Attar, Arya Selin isimli bebeği kucağına alarak yerine oturdu.

Daha sonra kürsüye davet edilen Nahcivan Özer Devleti Sağlık Bakanı Uzm. Dr. Niyazi Novruzov ise “Sevgili öğrenciler biz buraya 14 saatlik bir yolculuktan sonra geldik fakat hiç yorulmadık. Çünkü sağlık işçilerinin, neferlerinin beyaz önlük giymesini izlemek için geldik. Sizler çok şerefli bir mesleğe adım atıyorsunuz bu yolda yorulabilir, usanabilirsiniz ama bu mesleği asla bırakamazsınız çünkü beyaz önlüğün amacı budur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Giresun Üniversite Ömer Hekim Tıp Fakültesi Öğrencilerine Beyaz Önlükleri protokol tarafından giydirildi.