Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Girişimci kadınlara destekler sürüyor

Yöresel ürünlerin işlenmesi ve

Yöresel ürünlerin işlenmesi ve marka değeri kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar ivme kazandı. Bu kapsamda Giresun’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri destekleniyor ve üretim kapasiteleri arttırılıyor.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen yerel bir proje kapsamında; bölgede yetiştirilen yöresel ürünlerin değerlendirilmesi ve bu ürünlerin katma değerlerinin arttırılması amacıyla Piraziz’de faaliyet gösteren S.S. Piraziz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik olarak alet makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın yaptığı açıklamada; “Proje dahilinde kooperatifimize 1 adet dik tip fanlı buzdolabı, 1 adet gıda dilimleme makinesi, 1 adet gıda ve meyve kurutma makinesi, 1 adet dik tip fanlı çift kapılı derin dondurucu, 1 adet hamur yoğurma makinesi, 2 adet yer ocağı, 1 adet dolaplı istif raf, 2 adet evyeli tezgah, 1 adet sebze yıkama tezgahı,      1 adet el blenderi, 1 adet endüstriyel tip duş sprey batarya ve 1 adet set altı bulaşık makinesi desteğinde bulunulmuştur. Verilen bu makine-ekipmanların %70’i proje kaynaklarından geriye kalan %30’u ise Kooperatifler tarafından katkı payı bedeli olarak finanse edilmiştir. Diğer ilçelerimizde faaliyet gösteren bazı kadın kooperatiflerine de aynı çerçevede destek verilmektedir.

Doğu Karadeniz gölgesi, yöresel ürün çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir kültüre sahiptir. Bunda bölgemizin zengin bitki örtüsü, iklim özellikleri, tüketim alışkanlıkları ve coğrafi özellikleri gibi birçok neden etkili olmaktadır. Fakat bu kadar çok çeşitli ürüne sahip olmamıza rağmen bu ürünlerin pazarlaması etkili bir şekilde yapılamamaktadır. Son yıllarda tüketicilerin güvenilir yöresel ürünlere karşı ilgisi oldukça artmaya başlamıştır. Bu nedenle ilimizde de, yöresel ürünlerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı, işlenmesi ve pazarlanması konusundaki inovatif çalışmalara hız verilmiştir.

İl Müdürlüğümüz, çalışmaların her aşamasında kadın üreticilerimizin yanında olmuş ve yapılan çalışmaların olumlu meyveleri alınmaya başlanmıştır. Yapılan tüm bu çalışmalarda; yöresel ürünlerin marka haline getirilmesi, yöresel ürünlere katma değer kazandırılması ve çalışmaların bir rol model olarak örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.