Giresun Belediyesi tarafından yürütülen sosyal ve çevre odaklı projeler kapsamında yeni bir etkinlik daha hayata geçiriliyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, “Sıfır Atık Ayı” çerçevesinde “Kitap Takas Günleri” etkinliğini vatandaşlarla buluşturacak.
“Okuduğun kitabı getir, yeni kitapla değiştir” sloganıyla düzenlenecek etkinlikte vatandaşların evlerinde bulunan ve daha önce okudukları kitapları getirerek başka kitaplarla değiştirmeleri hedefleniyor. Böylece kitapların yeniden değerlendirilmesi sağlanırken toplumda kitap okuma alışkanlığının da yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
MAHALLELERDE KİTAP TAKASI YAPILACAK
Etkinlik kapsamında hazırlanan kitap taşıyan araç, belirlenen mahallelerde vatandaşlarla buluşacak. Program doğrultusunda beş farklı mahallede gerçekleştirilecek etkinlikte katılımcılar, getirdikleri kitapları başka eserlerle değiştirerek yeni kitaplarla tanışma fırsatı yakalayacak.
Yetkililer, etkinliğin yalnızca bir kitap değişim organizasyonu olmadığını, aynı zamanda sıfır atık bilincini güçlendiren ve kültürel paylaşımı artıran bir sosyal proje olduğunu vurguladı.
ETKİNLİK TAKVİMİ AÇIKLANDI
Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Takas Günleri’nin mahalle programı ise şu şekilde açıklandı:
9 Mart Pazartesi (10.00 – 12.00): Erikliman Muhtarlığı
10 Mart Salı (10.00 – 12.00): Aksu Muhtarlığı önü
11 Mart Çarşamba (10.00 – 12.00): Gaziler Kadın Kooperatifi önü (Muhtarlık yanı)
12 Mart Perşembe (10.00 – 12.00): Gedikkaya Mahallesi Nihatbey Caddesi üzeri
13 Mart Cuma (10.00 – 12.00): Gemilerçekeği Mahallesi Cumartesi Pazarı
Yetkililer, kitap okumayı teşvik eden ve geri dönüşüm bilincini güçlendiren etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.
