Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GİRESUN TEK SES TEK YÜREK

Demokrasi mitinginde Giresun Atatürk

Demokrasi mitinginde Giresun Atatürk Meydanı kırmızı beyaza büründü. Her görüşten her yaştan binlerce Giresunlu demokrasi için kenetlendi.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde dün Atatürk Meydanını dolduran 5 bini aşkın Giresunlu tek ses tek yürek oldu. Her yaştan ve görüşten insanların bir araya geldiği mitingde Giresunlular ellerinde Türk Bayrakları “Bayrak inmez, vatan bölünmez” sloganı attılar. Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı miting öncesinde alana girenler tek tek arandılar. Vatandaşlara Türk Bayrakları ile şişe suyu dağıtıldı.

CANİKLİ, “BÖYLE BİR İHANETİ TARİH YAZMADI”

Ordu’daki demokrasi mitingine katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun mitingine de katılarak Giresunluları yalnız bırakmadı. Canikli, halka hitap ederken özetle şöyle dedi” Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz. Özellikle de üst akıla sesleniyoruz. Bu milleti denemeyiniz. Bunlarla denemeyin. Bunlarla test etmeyin. Bu milletin yumruğu çok ağır olur. Osmanlı tokadını yerseniz ayağı kalkamazsınız. Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi. İnşallah 15 Temmuz’da ders almışlardır. Bir daha bu milletin istiklalini, istikbalini hedefleyen saldırıları inşallah bu millete karşı bir daha gerçekleşmez. Temenni ediyoruz gerçekleşmez. İnşallah akılları başlarına gelmiştir” ifadesini kullandı.

Giresun Atatürk meydanını dolduran 5 bini aşkın Giresunlu “Bayrak inmez, vatan bölünmez”  sloganları attı. Demokrasi mitingine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de katıldı.
Giresun Atatürk meydanını dolduran 5 bini aşkın Giresunlu “Bayrak inmez, vatan bölünmez”  sloganları attı. Demokrasi mitingine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de katıldı.

“Pensilvanya’daki baş hain esasında bir maşa” ifadesini kullanan Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir maşa, bir piyon ama hain. Bu topraklar çok hainlik gördü ama bunlar gibisini çok az gördü. Ne ahlak var, ne edep var. Hiçbir şey yok. Öyle bir ihanet ki tarihin yazmadığı ihanetlerden bir tanesi. Bakın düşünün. O kadar hainler ki milletin kendilerine verdiği bu toprakları korusun, bu ülkenin bütünlüğünü korusun, ona sahip çıksın, ezanımızı korusun, bayrağımızı korusun, geleceğimizi korusun diye verilen silahları, uçakları, tankları ve topu bu millete doğrultacak kadar, bu millete sıkacak kadar hain bunlar. Onun için böyle ahlaksız ve hain bir saldırı ile hiç karşı karşıya kalmadık. Milletimizin her ferdini aldatarak ve onların imkanlarını kullanarak milleti bombaladılar. Milletin Meclisini bombaladılar. Kadınları ve çocukları bombaladılar. Hainliğin bundan daha ötesi var mı?”

VALİ KARAHAN, “MİLLİ İRADENİN TEK SAHİBİ MİLLETTİR”

hasan-karahan-mitingGiresun Valisi Hasan Karahan, devletin temsilcisi olarak ilk andan itibaren görev başında olduklarını belirterek, “Giresun’da hiçbir çatlak ses çıkmadı. Giresun nöbetini hiç eksiltmeden tuttu. Milli iradenin tek sahibinin millet olduğunu herkese gösterdik. Biz dimdik ayaktayız. Biz sadece bu topraklarda bağımsız yaşamak istiyoruz, ölürüz ama esarete gelemeyiz. Bizim zorumuza giden ordumuzun üniformasını taşıyan şerefsizlerin milletimize kurşun sıkmasıdır, bu hainliği asla affetmeyeceğiz. Bu hainleri kim destekliyorsa bizim düşmanımızdır bunu herkes bilsin” dedi.

BAŞKAN AKSU’DAN CUMHURİYET VURGUSU

kerim-aksu-mitingGiresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise konuşmasında Cumhuriyet vurgusu yaptı. Aksu, “56 yıldır demokratik seçimlerin yapıldığı Türkiye’nin demokrasiden vazgeçmesi düşünülemez. Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlılığımız sürdükçe kimse bizi yıkamaz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var ve bu birlik beraberlik sürecek” dedi.

5 SİYASİ PARTİ İL BAŞKANI KONUŞTU

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde 5 siyasi partinin il başkanları birer konuşma yaptılar. Kürsüye sırasıyla gelen BBP, SP, MHP, CHP ve AK Parti il başkanları birlik ve beraberlik mesajları verdiler. İl Başkanları 15 Temmuz’un Türk tarihi açısından bir dönüm noktası teşkil ettiğini vurguladılar ve “Bundan sonrada bu birlik ve beraberliğimiz güçlenerek devam edecektir” dediler.

miting-il-baskanlari
Mitingde AK Parti, CHP, MHP, BBP, SP İl Başkanları ile AK Partili milletvekilleri, GRÜ Rektörü, TSO Başkanı, Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Vali Hasan Karahan birer konuşma yaptılar.

Demokrasi şölenine katılan AK Parti Milletvekilleri Sabri Öztürk ile Cemal Öztürk de yaptıkları konuşmalarda 15 Temmuz’dan sonra yaşananları ve Giresunlunun dik duruşunu anlattılar.  GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’da konuşmasında, Giresun’un 15 Temmuz da başlattığı dik duruşunu sonuna kadar sürdürdüğünü kaydetti. TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise konuşmasında dış güçlerin kışkırtmasıyla yapılmak istenen darbe girişiminin ülkenin birliğini ve bütünlüğünü hedef aldığını söyledi.

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ’NDE KİMLER VARDI?

Giresun’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Başbakan Yardımcısı nurettin Canikli, Vali Hasan Karahan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Jandarma Garnizon Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarna Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, AK Parti Milletvekilleri Sabri Öztürk, Cemal Öztürk, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,  eski milletvekillerinden Mehmet Geldi, Adem Tatlı, Ali Temür, MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ile 5 siyasi partinin il başkanları da katıldılar.