Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun Müftülüğü’ne büyük tepki

Ayasofya’nın açılışında Atatürk’ü hedef

Ayasofya’nın açılışında Atatürk’ü hedef alan Mustafa Demirkan’ın Giresun Müftülüğü’nün hafızlık törenine davet edilmesi kentte büyük tepki uyandırdı.

CHP, İYİ Parti ve Turizm Tanıtma Derneği yaptıkları açıklamalarla hafta sonu düzenlenecek olan etkinliğe davet edilen Mustafa Demirkan’ın Giresun’a getirilmemesi için çağrıda bulundular.

CHP, “ATATÜRK’E HAKARET EDENLERİN BU ŞEHİRDE YERİ YOKTUR”

blankGiresun Müftülüğünce hafta sonu düzenlenecek olan Hafızlık İcazet törenine davet edilen Mustafa Demirkan’a tepki yağdı.

CHP, İYİ Parti ve Turizm Tanıtma Derneği’nden yapılan açıklamada Atatürk’e hakaret ve beddua eden eski imam Mustafa Demirkan’ın davetiyesinin iptal edilmesi istendi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, geçmişte bir törende Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve beddua eden eski imam Mustafa Demirkan’ın davet edilmesine büyük tepki gösterdi. Bektaş, il müftülüğünü yanlıştan geri dönmeye davet etti. Bektaş, “Giresun bir Cumhuriyet şehridir. Giresun bir Atatürk şehridir. Atatürk’e hakaret edenlerin bu şehirde yeri yoktur” dedi.

İYİ PARTİ, “ATATÜRK’E LANET EDEN BU KİŞİYİ ÇOK MU ARAMIŞLAR?”

blankİYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, Atatürk’e hakaret eden Mustafa Demirkan’ı Kuvay-ı Milliyeciler şehri Giresun’a davet eden Giresun İl Müftülüğü’ne tepki gösterdi.

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e alenen hakaret eden Mustafa Demirkan’ı Reisül-Kurra sıfatıyla hafızlık icazet törenine davet eden Giresun İl Müftülüğü’nü sert sözlerle eleştirdi. Atatürk’e hakaret eden şahıs hakkında işlem yapılmadığını anımsatan Başkan Eroğlu, “Mustafa Demirkan isimli şahıs, 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katılımıyla Ayasofya’da düzenlenen törende cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumuştu.

Başbuğ Atatürk’e alenen lanet okuyan bu herifi Milis Yarbay Osman Ağa’nın memleketi, Kuvay-ı Milliyeciler şehri Giresun’a davet etmek için çok mu aramışlar!” diye sordu. Çok sayıda insanın “cumhurbaşkanına hakaretten” suçlandığını anımsatan Başkan Eroğlu, “Muhalefeti susturmaya çalışan iktidar, atılan her sosyal medya mesajının peşine düşerken, bu şahıs hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Giresun Valiliği İl Müftülüğü’nün bu yanlıştan bir an önce dönmesini bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, cumhuriyetin değerlerine yönelik saldırılara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

TURİZM TANITMA DERNEĞİ: “VALİ’Yİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

blankGiresun Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu da yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Giresun İl Müftülüğü’nün düzenleyeceği icazet törenine katılmak üzere ilimize davet edilen Mustafa Demirkan, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı görüşleriyle bilinmektedir. Bu kişiyi tüm Türkiye gibi bizler de yeniden ibadete açılan Ayasofya’da düzenlenen bir törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da önünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü zalim ve kafir sözleriyle hedef aldığı konuşmasından tanıyoruz hakkında o konuşması nedeniyle sayısız suç duyurusu yapılmıştır.

Böyle bir kişinin Kurtuluş savaşına iki gönüllü alayla katılmış, ülkenin düşman işgalinden kurtarılmasında, cumhuriyetin kurulması ve yaşatılmasında önemli katkıları olan bir ilde resmi törene katılmasını, bir mesaj verme, meydan okuma olarak görüyor ve manidar buluyoruz. Ayrıca bu kişinin din ve diyaneti temsil edici hiçbir resmi sıfat ve kimliği bulunmamaktadır. Kuran kurslarını tamamlayan hafız kardeşlerimize icazet verecek özellikte, vasıfta ve nitelikte olan başka birisine bu görev verilmelidir. Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği olarak Giresun Valisi’ni göreve çağırıyor ve bu kişinin programdan çıkarılmasını talep ediyoruz. İlimizin imajının bu tür kişiler tarafından bozulmasına ve kötü tanıtılmasına müsaade edilmemesini bekliyoruz.