Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleneksel Futbol Şenliği başladı

Giresun 3. Geleneksel İlkokul

Giresun 3. Geleneksel İlkokul 2., 3., 4. Sınıflar Arası 23 Nisan Futbol Şenliği, bugün başlayacak. 23 Nisan’da sona erecek şenlikle ilgili Giresunspor Kulübü Gençlik Gelişim Direktörlüğü’nden verilen bilgide, şu ifadeler kullanıldı;

“Giresun Geleneksel 3. İlkokullar Arası Futbol Etkinliği, Giresunspor’umuzun öncülüğünde, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Giresun ASKF, Giresun Belediyesi, Giresun İl Özel idaresi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, TÜFAD Giresun Şubesi, Giresun Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı il merkezinde bulunan okullarımızın katılımlarıyla3 senedir devam ettirdiğimiz bir etkinliktir.

Bu etkinliğimizin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı ile T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolünün amacı olan TFF Futbol Gelişimi Direktörlüğünün Okul ve Çocuk Futbolu Projesinin “çocuklar için futbol” anlayışı çerçevesinde okullarda yeterli  fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, beden eğitimi spor alanında ihtiyaç duyulan alanlar için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesidir.

İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını ortak bir paydada buluşturabilmek. İlkokullarda beden eğitimi öğretmeni ihtiyacını bir nebze olsun kapatarak; öğrencilerimize profesyonel spor eğitmenleriyle çalışma ve oyun oynama imkanı sağlamaktır. Çocukların en çok ihtiyacı olduğu dönemde onlara spor yaptırabilmek ve oyun oynatabilmektir. Onları beton yığınları arasından çekip kurtarmak, tablet, bilgisayar ve telefonlara mahkumluktan kurtarmaktır.

Bu düşünceyle hareket ettiğimiz turnuvada, sadece okul takımlarını seçip az sayıdaki öğrenciye spor yaptırmak yerine, okuldaki yaş seviyesine göre bütün sınıfları katarak daha fazla öğrenciye spor yaptırmayı, turnuva heyecanı yaşatmayı, sosyalleşmeyi, arkadaşlığı, kardeşliği, iletişim kurabilmelerini sağlamayı amaç edinmeye çalıştık.

Etkinliğimizin birinci senesinde katılım sayısında yeterli düzeye ulaşım sağlanamadı ve maçların uygulanmasında problemler yaşandı. İkinci yılımızda 650’ye yakın öğrencimize ulaştık ve maçların uygulanmasında hiçbir sorun yaşanmadı. Üçüncü senemizde bu sayı 1241′ e ulaştı ve maçlar yine hiç bir aksilik olmadan tamamlandı. Dördüncü yılımızda saha organizasyonunu, saha düzenini, saha görselini futbola özgü seviyeye getirip çocuklarımızın güvenliğini sağlamak, çocuklarımıza daha iyi malzemelerle etkinlik yaptırabilmek, kumanya ihtiyaçlarını sağlayabilmek, tişört ve daha değişik hediyeler verebilmek ve çocuklarımızla daha neler yapabilirizi hedefledik.”