Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alperen Şengün’e Rekor Teklif: Türk Spor Tarihinde Bir İlk Olabilir!

NBA’in önde gelen ekiplerinden Houston Rockets, genç yetenek Alperen Şengün’e çılgın bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Giresunlu milli basketbolcu Alperen Şengün, Rockets tarafından sunulan “maksimum” sözleşme teklifiyle tarihe geçebilir. İşte detaylar…

NBA'in önde gelen ekiplerinden

Houston Rockets, bu sezon sergilediği etkileyici performansla adından söz ettiren 21 yaşındaki milli basketbolcu Alperen Şengün’e, gelecek beş yıl için 225 milyon dolarlık bir sözleşme teklif etmeye hazırlanıyor. The Athletic’ten Shams Charania’nın haberine göre, Rockets yönetimi Alperen’in etrafında gelecek yılki planlamasını yapmayı düşünürken, genç yetenekle uzun vadeli bir anlaşma hedefliyor.

Alperen Şengün, bu sezon ligde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor ve “en çok gelişme gösteren oyuncu” ödülüne aday gösteriliyor. Rockets’ın bu çılgın teklifine sıcak baktığı belirtilen Alperen Şengün, kabul etmesi halinde Türk spor tarihinde bir ilke imza atacak.

Eğer Alperen Şengün, Rockets’ın teklifini kabul ederse, yıllık 45 milyon dolar kazanarak Türk spor tarihindeki en yüksek kazançlı sporcu olacak. Ayrıca, güncel dolar kuru üzerinden hesaplandığında, beş yıllık sözleşme süresince yaklaşık 7 milyar 218 milyon 945 bin TL kazanacak.

Alperen Şengün, NBA kariyerindeki bu sezon 21.1 sayı, 9.3 ribaund ve 5.0 asist ortalamalarıyla dikkat çekiyor. Son olarak, Rockets’ın San Antonio Spurs karşısında aldığı galibiyette 45 sayı, 16 ribaund, 3 asist, 5 top çalma ve 1 blokla oynayarak NBA tarihinde bir maçta en çok sayı atan oyuncu rekorunu ele geçirmişti.

Alperen Şengün’ün Rockets ile yapacağı olası sözleşmeyle ilgili kesin bilgilerin ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.