Giresun Belediye Meclisi’nde önemli bir gündem maddesi ele alındı: FİSKOBİRLİK’e ait entegre tesisleri önündeki arazinin Giresun Üniversitesi (GRÜ) gelişim alanına dahil edilmesi talebi. MHP’li meclis üyeleri Kubilay Yaman, Hamdi Önde ve Hasan Yılmaz tarafından sunulan bu önerge, üniversitenin artan fiziki ihtiyaçlarına çözüm bulmayı hedefliyor.
ÜNİVERSİTE GELİŞİM ALANI TALEBİ
MHP’li meclis üyeleri, söz konusu parsellerin “Üniversite, eğitim gelişim alanına” alınmasını talep etti. Bu talebin temelinde, Giresun Üniversitesi yerleşkesinin bütünlüğünün sağlanması ve hızla gelişen üniversitenin artan fiziki alan ihtiyacının karşılanması yatıyor.
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Belediye Meclisi’nin bugünkü oturumunda görüşülen teklif, oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Komisyon, FİSKOBİRLİK arazisinin üniversite gelişim planlarına entegrasyonu konusunu detaylı bir şekilde inceleyerek bir rapor hazırlayacak.

