Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Fındık satılmaz politikası çöktü”

Bu haberin fotoğrafı yok

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Özer Akbaşlı, bir dönem 2 TL’den satılırken, 7 TL’den satılması için mücadele verdikleri fındığın bugün 20 TL’den alıcı bulduğunu söyledi.

Akbaşlı “Dünyada her üretici ürettiği ürünün fiyatını belirlerken bizler fındığın fiyatını belirleyemiyorduk. Benim de bir dönemler başkanlığını yaptığım Ziraat Odası’nın çalışmaları sonucu fındıkta önemli mesafeler kat ettik. Devlet tarafından da fındık önemli destek aldı. Bunu sağlayan dönemin başbakanı bugünkü Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Biz bir zamanlar 7 TL’den satılsın diye mücadele ettiğimiz fındığın 20 TL’den satılması çok önemlidir. Çünkü biz üreticiler istediğimiz fiyatı kendimiz belirlemeliyiz. Fındığımızı satmak için kendimiz bir fiyat belirlemeliyiz” dedi.

Fındığın sadece ürünüyle değil, ağacıyla da üreticilere katkı sağlaması için takip ettikleri bir proje olduğunu belirten Akbaşlı “Dünyamız git gide kirleniyor. Devasa firmalar dünyayı kirlettikleri kadar havayı temizleyici projelere destek vererek temizleme zorunlulukları vardır. Bizde bunun karşılığında “Karbon Ayakizi” projesi kapsamında bir proje geliştirdik. Fındık ağacı hava kirliliğini temizleyen bir üründür. Bu nedenle havayı temizleyen ürün ürettiğimiz için destek alabilmenin çalışmasını yaptık. Devlet yetkilileriyle, dünyada bu işin ilgilileriyle görüştük. Sonuçta son 5 yıl içerisinde üretilen bahçeler için bu destek sağlanıyor. Ancak biz 5 öncesinden de yetişen bahçeler için destek arayışındayız. Bu proje gerçekleşmesi halinde bu dağlarda taşlarda yetişen her fındık bahçesi için dünyayı hava kirliliğinden temizlediği için üretici destek alacaktır” diye konuştu.