Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FINDIK DONDAN ETKİLENDİ!

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 500 rakımın üzerindeki fındık bahçelerinin dondan etkilendiği belirlendiğini söyledi. Karan, “Halen bu bölgelerde kar yağışı sürüyor üretici tedirgin” dedi.

GZO Başkanı, “Hasar tespiti için kar yağışının ve havanın düzelmesini bekliyoruz, 18 Mart akşamı sıcaklık -6 dereceye kadar düştü ve fındık dondan zarar gördü” şeklinde konuştu.

DÜN DE KAR YAĞDI

Giresun’da dün sabah saatlerinde 400 ile 700 rakımlarında yağmaya başlayan kar üreticiyi tedirgin etmeye başladı. Meteorolojiden alınan bilgilere karın beraberinde orta ve yüksek kesimlerde don etkisi oluşturacağı belirtildi. Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticisinin tedirgin bekleyişinin devam ettiğini söyledi

YÜKSEK RAKIMDA FINDIK ZARAR GÖRDÜ

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, ”Bugün itibariyle orta ve yüksek kesimlerde kar yağışının başladığını belirterek 18 Mart akşamı sıcaklığın eksi6 dereceye kadar düştüğünü, 500 ve daha yüksek rakımlı yerlerde don olayının gerçekleştiğini kaydetti.

HASAR TESPİTİ YAPILACAK

Karan, havanın düzelmesi durumunda gerek TARSİM gerekse, Tarım İl Müdürlüğü tarafından bölgede geniş çapta hasar tespitinin yapılacağını, gerçek durumun bu tespitten sonra ortaya çıkacağını kaydetti.