Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT’de düğüm çözüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, prim ödeme sayısı, sigortalılık süresini doldurup yaşını bekleyen 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabileceği müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Aziz milletim, değerli basın mensupları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün ülkemizin tüm tartışma alanlarını, milletimizin beklentilerini çözmüş olarak 2023’e girme kararlılığının son örneği olan, EYT müjdesiyle sizlerin huzurundayım.

“HERKES İÇİN GEÇERLİ KILIYORUZ”

Herkese dokunan alanlar öncelikli olarak bunları paylaşmayı sürdüreceğiz. Her konuda ve her zaman olduğu gibi bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyoruz. Aziz milletim tekrar hatırlayacak olursak ülkemizde emekli olabilmek için 3 şartı. Prim ödeme sayısı, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak gerekiyor.

Yaptığımız düzenleme şartlardan ilk 2’sini tamamlamış olup da yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan sistemi eski sistemdeki SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın herkes için geçerli kılıyoruz.

2 MİLYON 250 BİN KİŞİ EMEKLİ OLUYOR

Bugün 13.9 milyon emekliye hizmet veren bir Türkiye’ye ulaştık. Her yıl istihdamına 1 milyon kişiyi ekleyen bir ülke olarak sosyal güvenlik sistemimizin aktif, pasif dengesini korumayı başarıyoruz. Emekli maaşlarında yaptığımız yüksek oranlı artışlarla bu kesimin kendi geliriyle geçinmesine imkan sağlayacak seviyeye çıkardık.

Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

Taşerondan kadroya alınandan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenleme hazırlıyoruz. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemesinde güçlük çekmemek için KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

Her vatandaşımızın tecrübesine ihtiyacımız var. Bu anlayışla emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyecek çalışanlarımız için sosyal sigorta teşviki getiriyoruz. Amacımız emeklilik sonrası çalışan vatandaşlarımızın bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır.