Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzurum’dan Başbakan’a Seka sorusu!

MHP Giresun Milletvekili Orhan

MHP Giresun Milletvekili Orhan Erzurum, Seka Kağıt Fabrikası’nın özelleştirilmesi ve devletin uğradığı zarar ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Giresun’un önemli istihdam olanaklarından bir tanesi olan ve 2003 yılında AKP’ye yakınlığı ile bilinen bir kuruluşa 5 milyon TL karşılığında satılan Aksu SEKA Kağıt Fabrikası’nın hurdasının dahi 15 milyon TL ettiğini belirten Erzurum devletin böyle zarara uğratılması tarafınızca nasıl açıklanacaktır” dedi.
Erzurum, 684 dönümlük araziye sahip olan bir kuruluşu 5 milyon TL ye satarken aynı araziyi 68 milyon TL’ye alınması noktasında kamu sektörünün zarara uğratıldığını düşünüyor musunuz?  diye soran Dr. ERZURUM, özelleştirme hukukuna göre fabrikanın 5 yıl süre ile çalıştırılma zorunluluğu mevcutken bu maddenin şirket lehine nasıl işletilmiştir” şeklinde sorularına devam etti.
AKP’ye yakın bir şirkete devleti büyük zararlara uğratarak satılan SEKA Kağıt Fabrikası üzerinden söz konusu şirketin sadece 5 yılda 79 milyon TL gelir elde etmesinin normal olup olmadığını Başbakan’a soran Erzurum, böyle bir gelir tarafınızca normal mi karşılanmaktadır?” dedi. Bu denli büyük rakamlar ortada dururken ve hem kamu sektörü büyük zarara uğratılıp hem de Giresun halkının istihdam olanakları ellerinden alınırken bu özelleştirmeden doğan zararla ilgili herhangi bir idari ve hukuki işlem başlatılmış mıdır diyen ERZURUM, Başbakan Davutoğlu’na bu işlemin tarafınızca ve hükümetinizce hukuki ve ahlaki olduğu mu düşünülmekte midir? şeklinde soru sorarken, Başbakan Davutoğlu’nun sorularına ivedi bir şekilde cevap vermesini beklediğini belirtti.