Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emanet fındık piyasayı vurdu!

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, emanete bırakılan fındıkların fiyatı olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, üreticileri bir kez daha ürünlerini emanete bırakmamaya çağırdı. Karan, fındık fiyatındaki düşüşe dikkat çekerek, pazara indirilen emanet fındık oranının % 20 olduğunu ifade etti.

13 LİRADAN 11 LİRAYA DÜŞTÜ
Fındık fiyatında Eylül ayı sendromu yaşandığını vurgulayan Karan, “Eylül ayının girmesiyle birlikte fındık fiyatının düşüşe geçti. Sezon başı 13 lira seviyelerinde alınıp-satılan fındık fiyatı 11 lira seviyelerine kadar geriledi. Bunun da en büyük etkeni emanet ve pazara birden ürün indirilmesidir. Acil ihtiyacı olan üreticilerimizin ve gurbetçilerimizin bir an önce ürünlerini ucuz pahalı satıp paraya çevirmesi makul ve mantıklı. Ancak fiyatları olumsuz yönde etkileyen emaneti hoşgörüyle karşılamak mümkün değil. Yaptığımız piyasa araştırmasında geçen hafta içinde emanete bırakılan fındık miktarı rekoltenin % 20’si oranında” dedi.

TÜCCAR İÇİN EYLÜL BAYRAM AYI
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Üreticilerimiz en azından Eylül ayında direnerek ürünlerini emanete bırakmamalı. Fındıkta Eylül ayı sanayici acısından bayram ayı olarak görünüyor. Birden pazara inen ve emanete bırakılan ürünü depolayarak stok yapıyor. Fiyatta istenilen rakamlara ulaşmıyor. Sezon başından beri ifade ettiğimiz gibi bizim ürünümüzün bu yıl ki değeri en az 15 lira. Bu fiyatın altında işlem gören fındıklar alın teri hırsızlığıdır” şeklinde konuştu.