Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk Ve Gençli̇k Korosundan 12 Farklı Di̇lde Konser

SAMSUN’DA FARKLI YAŞ GRUPLARINDAKİ 30 ÖĞRENCİ TARAFINDAN OLUŞTURULAN ÇOCUK VE GENÇLİK KOROSU, CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL 12 FARKLI DİLDE TÜRKÜLERDEN OLUŞAN BİR KONSER VERDİ.

SAMSUN'DA FARKLI YAŞ GRUPLARINDAKİ

Samsun’da farklı yaş gruplarındaki 30 öğrenci tarafından oluşturulan Çocuk ve Gençlik Korosu, Cumhuriyet’in 100. yılına özel 12 farklı dilde türkülerden oluşan bir konser verdi.

Samsun Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ve Atakum BİLSEM bünyesindeki 30 öğrenci tarafından oluşturulan Çocuk ve Gençlik Korosu, Atakum Sanat Merkezi’nde ’Dilden Dile Ezgiler’ konseri verdi. Türkçe, Kırım Tartarca, Arnavutça, Azerbaycan Türkçesi, Arapça, Makedonca, Kürtçe, Gürcüce, Çerkesçe, Romence, İtalyanca ve Lazca olmak üzere 12 farklı dilde konser veren öğrenciler dinleyenleri mest etti.

Etkinlikte konuşan Samsun BİLSEM Müdürü Civan Çelik, “Samsun ve Atakum BİLSEM olarak yaklaşık 3 yıldır çalışıyoruz. Dilden Dile Ezgiler gençlik koromuz var. 3 yıldır 30 öğrencimizi, koro şefimiz ve bütün müzik öğretmenlerimiz gerçekten anlamlı bir çalışmaya imza attılar. Milli Eğitim Bakanlığımızın Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle ciddi bir emek vererek bir albüm çıkardık. Bu albümde 12 dilde türküler var. Kültür okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden mana çıkarabilmek, düşünmek ayrıca zekayı terbiye etmek demektir. Geçtiğimiz yüzyılda atalarımız çok büyük badirelerle, savaşlarla ülkemizi düşman işgalinden kurtararak Cumhuriyetimizi ilan etti. Birinci yüzyılı tasarlayanların torunları olarak ikinci yüzyılı tasarlamak, yönlendirmek üzerimize düşen vazifeyi yapmak üzere eğitimciler olarak, veliler ve öğrenciler olarak hazırız” dedi.

Konserde koro halinde ve solo olarak söylenen şarkılar dinleyiciler tarafından beğeni alırken, şarkılara dinleyiciler de alkışlarla eşlik etti. Program sonunda emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Programa ayrıca Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Atakum İlçe Mili Eğitim Müdürü M. İrfan Yetik ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy katıldı.