Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bulancak’ta Halk Eğitim Merkezine ihtiyaç var”

Bulancak ilçesinde İl Özel

Bulancak ilçesinde İl Özel İdare Binasının satılmak yerine Halk Eğitim Merkezine verilmesini isteyen CHP’li İGM Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, ‘Siyaset Sorun üretmek üzerine değil, Çözüm Üretmek üzere yapılır’ dedi.
“İl Özel idaresi Giresun genelinde idareye ait gayrimenkulleri satmak için çalışma yapmakta olduğunu belirten Yılmaz; “ Bulancak’ta ise Özel İdare binasının satışı için uğraşılmış idi fakat satılmaması yönündeki taleplerimiz üzerine Bulancak Halk Eğitimi Merkezine tahsis edilmişti.
“BİNAYI SATMAK İSTİYORLAR”
Bulancak Hükümet konağı yapılınca bu bina boşaltılacak ve Halk Eğitimi merkezine teslim edilecekti fakat bu ayki meclis gündeminde yeniden tahsisin kaldırılması ve satış kararı görüşüldü komisyon ara kararla seçim sonrasına ertelenmesi bu açıklamayı zorunlu kıldı.” ifadelerini kullandı.
Bulancak Halk Eğitimi Merkezi yaklaşık 400 kursta 8000 kursiyere bilgi, beceri ve meslek eğitimi veren bir kurumumuzdur ve mevcut olarak kullanılan binan yetersiz olduğunu vurgulayan Yılmaz; “ Halk Eğitimi Merkezinin yanında Barbaros İlköğretim Okulu bulunmaktadır. Barbaros İlköğretim okulunda 825 öğrenci eğitim görmekte ve mevcut binası yetersiz çok acil dersliğe ihtiyaç vardır. Okul bahçesi Halk Eğitim Merkezi ve Barbaros ilköğretim okulu ortak kullanımdadır. Zaten tahsis kararı alınırken bu ihtiyaçlarda dikkate alınmış ve Halk Eğitimi Merkezi Özel İdare binasına taşınınca mevcut Halk Eğitimi Merkezi binası Barbaros İlköğretim okuluna tahsis edilerek İlköğretim okulunun da sorununun çözülmesi düşünülmüş idi. Kısacası, Nüfus artışı ve genel eğitim ve öğrenme isteği Yeni bir Halk Eğitimi Merkezi ihtiyacını doğurmuştur” şeklinde konuştu.