Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BU YANLIŞTAN DÖNÜN”

Bu haberin fotoğrafı yok

TMMOB Giresun Şubesi’nden yapılan açıklamada Rus Pazarı olarak bilinen alanda yapımına başlanılan ve 23 katlı 83 metre yüksekliğindeki binanın Giresun’da bugüne kadar emsali görülmemiş bir yapılaşma olacağı belirtilerek yanlıştan hemen dönülmesi çağrısında bulunuldu. Açıklamada, “Aksi takdirde şehrimizin geri dönüşü mümkün olmayan bir yapılaşma ve yanlışla karşı karşıya kalacağı aşikârdır” denildi.

mimaroda

Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği Giresun Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada Giresun Belediye Meclisine tarihi nitelikte bir çağrıda bulunularak halk arasında Rus Pazarı olarak bilinen bölgede yapımına başlanılan 23 katlı 83 metre yüksekliğinde olacak olan binadaki inşaatın hemen durdurulması ve yanlıştan geri dönülmesi istendi. Açıklamada” Özellikle kamuoyunda Rus Pazarı mevkii olarak bilinen alanda kent siluetine aykırı ve Giresun tarihinde bir emsaline rastlanmamış 23 katlı, 83 metre yükseklikte bir yapılaşmaya müsaade edilmiş olup, bu yanlıştan derhal geri dönülmesi gerekmektedir. Aksi takdirde şehrimizin geri dönüşü mümkün olmayan bir yapılaşma ve yanlışla karşı karşıya kalacağımız aşikârdır” denildi.
“ŞEHRİN SİLÜETİNİ BOZMAYAN YENİ İMAR ALANLARINDA YAPILMALI”
Mimarlar ve mühendisler Odası açıklamasında, amaçlarının Giresun iline yapılan yatırım ve yatırımcılara karşı olunmadığı da belirtilerek, “Bu tür yüksek yapılaşmalara da karşı değiliz. İllaki yüksek yapılaşma yapılacaksa Dünyada birçok ülkede ve şehirde örneği vardır, yeni yapılaşma alanlarında bu tür uygulamalara şehrimizin siluetini bozmayan yeni imar alanları açılmalıdır.  Bu yanlıştan dönülmemekte ısrar edilmesi durumunda yasal çerçeveler doğrultusunda Mimarlar Odası Giresun Şubesi olarak takipçisi olacağımız değerli kamuoyumuza saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.
TMMOB Mimarlar Odası açıklamasında Giresun’da özellikle 1980 yılından itibaren niteliksiz ve planlamadan yoksun konutlar üretildiğine dikkat çekilerek” Giresun geçmişinde M.Ö. 7. Yüzyıldan buyana Miletuslar, Hititler, Bizanslar, Rumlar, Osmanlılar gibi çeşitli medeniyetlerin hâkimiyetinde olduğu dönemden beri tarihi ve topoğrafiğ yapısını korumuş, kent siluetinde değişiklik yaratacak bir yapılaşmada görülmemiştir. Ancak 1980’li yıllardan beri hızla üretilen niteliksiz ve planlamadan yoksun konutlar nedeni ile şehrin (şehrimizin) çarpık yapılaşmalardan dolayı kendine özgü doku ve yoğunluğuna aykırı düşen yüksek yapılaşmalarla görünümünü yitirme tehlikesi ile karşı karşıyadır” denildi.