Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besilik sığır ithalatı için ön başvurular başladı

2024 yılında planlanan 600.000 baş besilik erkek sığırın fiili ithalatı için başvuruların başladığı duyuruldu. İthalat, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından gerçekleştirilecek olup, sığır başına satış fiyatı ESK tarafından belirlenecek.

2024 yılında planlanan 600.000

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İthalata başvuru yapacak yetiştiricilerin başvuru süreci ve kriterleri belirtilmiştir. Sığırcılık işletmesi kapasite raporunda “Besi Hayvanı Ahırı Kapasitesi” 200 baş ve üzerinde olan yetiştiriciler, başvurularını İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapacaklardır. Kapasitesi 200 başın altında olan yetiştiriciler ise Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğine başvuracaklardır.

İşletmenin kapasitesine göre belirlenecek kotalar, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek ve değerlendirmeler bu doğrultuda yapılacaktır. Başvurusu uygun bulunan yetiştiricilerin bilgileri, izin dönemi ve miktarlarını içeren liste Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde yayınlanacak ve ilgili kurumlara gönderilecektir.

Besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 baş ve üzerinde olan yetiştiricilerin ön başvuruları 15 Ocak 2024 ile 2 Şubat 2024 tarihleri arasında İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır. Başvuru dilekçesi, noter onaylı taahhütname fotokopisi ve sığırcılık işletmesi kapasite raporu ile başvuru gerçekleştirilecektir.

İthalat başvurusunda bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin işletmeleri, belirtilen tarihler arasında Türkvet sisteminde kayıtlı olmalı ve 01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arasında işletmelerinde hayvan hareketi olmalıdır.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunan yetiştiricilere izin verilecek, kota belirlenecek ve bilgiler resmi web sitesinde ilan edilecektir. Başvuruda bulunacak yetiştiricilere detaylı bilgi almak için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile iletişime geçmeleri önemle belirtilmiştir” ifadelerine yer verildi.