Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ben kare” projesi kapanış toplantısı yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği işbirliğinde, Sosyal Hizmet Meslekte Birlik Derneği (SHMBİRDER) koordinasyonunda yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen BEN² (Ben Kare ) Projesi kapanış toplantısı ve fotoğraf sergisi Ankara’da gerçekleştirildi. Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşta korunma ve bakım altında bulunan gençlerden 2 gencimiz, Giresun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan proje il koordinatörü Sosyolog Merve BEŞİKCİ ile birlikte Ankara’da gerçekleştirilen kapanış toplantısına katıldılar Kapanış toplantısında gençlerin proje faaliyetlerine ilişkin duygu ve düşüncelerinin yer aldığı video gösterimlerinin yanı sıra çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sunuma da yer verildi. Projeye katılım sağlayan tarafların temsilcilerine, katılımcı gençlere, il koordinatörleri ve fotoğraf eğitmenlerine katılım ve teşekkür belgeleri ile hediyeleri takdim edildi.
Ankara İçkale Otel’de 150 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen kapanış toplantısına Müsteşar Yardımcımız İsmail Yüksektepe, Genel Müdür  Temindar Aytekin’in yanı sıra projeye katkı sağlayan kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 7 ayrı ilden proje faaliyetlerinde yer alan gençler ve bakanlık personeli katıldı.
Koruma ve bakım altında bulunan gençlerimizin fotoğraf sanatıyla tanıştırılması amacıyla yürütülen Ben Kare  projesi; 7 bölgemizi temsilen, Isparta, Malatya, Ankara, İstanbul, Manisa, Diyarbakır ve Giresun olmak üzere 7 ilden 70 amatör genç fotoğrafçıyı (35 kız- 35 erkek) bir araya getirdi.
BEN² Projesi’, koruma ve bakım altında bulunan gençlerin toplumsal hayata katılımının sağlanmasında etkili bir araç olarak doğa fotoğrafçılığının kullanılması, korunma altındaki gençler arasındaki akran şiddetinin azaltılması ve toplumda korunma altındaki gençlere yönelik algının iyileştirilmesi, sosyal dışlanmayla mücadele edilmesi, sosyal uyumun güçlendirilmesi ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlanması amacıyla yürütüldü.
Proje kapsamında gençler; gönüllü eğitmenler tarafından verilen fotoğrafçılık eğitimlerini takiben, proje kapsamında kendi illerinin yanı sıra iki ayrı ilde düzenlenen gezilerde doğa fotoğrafı çekti.
Gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan BEN² (Ben Kare) Projesi’nin ülke genelinde diğer projelere örnek teşkil etmesi bekleniyor.