Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu’ndan Bakana “Alivreci” sorusu

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Bakan Faruk Çelik’e Cumhurbaşkanının fındıkla ilgili ‘talimatını’ sordu: “Alivrecilere karşı üreticiyi koruyacak mısınız?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e bir toplantıda verdiği talimatın gereğini yapıp yapmadığını sordu.
Bu konuda TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, Cumhurbaşkanının alivreciler ve piyasayı üretici aleyhine düzenleyenlere karşı önlem alınmasını istediğini hatırlatan Bektaşoğlu, “Eksik de olsa bu tespiti, özellikle iki yıldır fındıkla ilgili yürüttüğümüz mücadelede sık sık dile getirdiğimiz ve Sayın Bakanın hep karşı çıktığı ‘piyasayı kendi lehlerine üreticinin ve ülkemiz aleyhine düzenleyerek manipülasyonlarla düşük fiyat oluşmasını sağlayan spekülatörler’ olduğu gerçeğinin de devletin en üst düzey yetkilisi tarafından da kabulüdür” dedi.

“KİM BU FINDIK FİYATINI DÜŞÜREN ALİVRECİLER”

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu önergesinde Bakan Faruk Çelik’e şu soruları yöneltti: Cumhurbaşkanının tarif ettiği ‘fındık fiyatını düşüren alivrecilerin tespitine ilişkin Bakanlık olarak bir tespitiniz var mıdır? Bu kişi veya kuruluşlar kimdir, hangi araç ve yöntemleri kullanmaktadır, bununla ilgili Cumhurbaşkanına bilgi sunup ayrıca kamuoyuna açıklayacak mısınız?

Alivrecilerin fiyat düşürmelerine karşı bakanlık olarak bugüne kadar serbest piyasaya üreticiyi ve ülkenin fındık ihracatından elde ettiği döviz değerlerini korumak için hangi müdahaleyi yaptınız? Cumhurbaşkanını bu açıklaması, ‘fındık fiyatlarına devlet müdahalesi geliyor’ şeklinde algılanarak yaklaşık 1,5 aydan bu yana 10.25 TL olan fındık fiyatları 12-13 TL’ye yükselmiştir. Bu yükselişin devam etmesi için size verilen ‘önlem alın’ talimatının gereğini yapacak mısınız?

Bakanlığınız döneminde fındık üreticisinin hak ve menfaatlerini korumak adına devlet adına TMO, FİSKOBİRLİK’i veya bir başka kurumu fındık alımı yapmak için görevlendirme yapmamanızın nedeni nedir, bu ‘alivreyi’ özendirici politikanızda bir değişiklik yapmayı düşünmekte misiniz?